Drømmer om VM-plass

Joe Gomez må få en ny champagneflaske etter sin første start for England.

25. nov 2017 kl 14.48 Arild Skjæveland

Tidligere denne måneden fikk Joe Gomez sin Englands-debut mot Tyskland. I kampen etter fikk han sin første start, mot selveste Brasil.

Liverpool-forsvareren var med på å holde nullen mot Philippe Coutinho, Gabriel Jesus og Neymar, og ble kåret til banens beste. Men champagnen ble ikke med hjem.

– Vi skulle reise rett etter kampen, så jeg hadde ryggsekken min, en koffert, en bag med skoene, en vaskepose og champagneflasken min fordi jeg ikke fikk den i ryggsekken. På Wembley er det et rom hvor alle familiene er, og det var litt trangt da jeg skulle gå inn døren. Jeg gikk sidelengs, og flasken begynte å glippe. Jeg prøvde å fange den, men den knuste i gulvet, forteller Joe Gomez i et større intervju med Paul Joyce i The Times.

– Det var på verst tenkelig sted, like ved døren. Da den knuste snudde alle seg mot meg, og det ble en del latter. Familien min satt bak og fikk ikke sett hva som skjedde. Jeg har snakket med støtteapparatet, og jeg skal få en ny. Jeg drikker ikke, så den skal ikke åpnes med det første uansett.

Etter å ha debutert på landslaget, drømmer 20-åringen nå om VM i Russland.

– Det er drømmen. Fokuset mitt er på kampen i helgen, for spiller du ikke for klubben din er det irrelevant hva du gjorde sist med landslaget.

Andreomgangen i Sevilla

Joe Gomez startet i tirsdagens kamp mot Sevilla, der de helrøde ledet 3-0 til pause men ga bort ledelsen i den ander omgangen.

– Ingen trenger å si noe til oss. Vi vet. Alle var nedfor, og spurte seg selv hvordan vi kunne la det skje.

– Det er ikke som at vi ikke bryr oss. Vi ønsker å fikse det like mye som alle andre. Underveis i kampen prøvde vi å bevare roen og spille fotball, men de hadde strålende støtte, og vi kunne ikke ta grep om kampen.

– Vi slapp inn fra dødballer, som har vært et stort tema.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]