Emre Can kommer trolig til å forlate Liverpool

Flere engelske tabloidaviser melder i kveld at Emre Can trolig kommer til å forlate Liverpool når midtbanespillerens kontrakt løper ut til sommeren.

2. nov 2017 kl 23.58 Einar Kvande

Blant de som melder dette er velinformerte Dominic King i Daily Mail og David Maddock i Mirror.

De skriver at forhandlingene mellom Cans representanter og Liverpool FC har gått i stå. Liverpool tok kontakt med Cans representanter med forslag til en ny kontrakt allerede i juni 2016, men diskusjonene er nå kommet til et punkt der det ser ut som man ikke klarer å finne noen løsning.

23-åringen ønsker en utkjøpsklausul i kontrakten, noe Liverpool nekter å gå med på. De nektet å legge inn en slik utkjøpsklausul i Philippe Coutinhos kontrakt da han signerte i januar, og vil ikke gjøre noe unntak for Can.

Tyskeren kan nå starte forhandlinger med klubber på kontinentet om 58 dager, og kan da signere en pre-kontrakt om han kommer til enighet med en klubb. Liverpool står dermed i fare for å miste midtbanespilleren på Bosman-overgang til sommeren.

Juventus og Bayern München følger situasjonen med argusøyne.

Mirror skriver at Emre Cans lønnskrav er for høyt for Liverpools lønnsstruktur, hvor eierne har satt en makslønn på 75 000 pund i uken for de spillerne som ikke har «stjernestatus». Cans representanter krever ifølge tabloidavisen det samme som Coutinho fikk i januar, 160 000 pund i uken.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]