Et Liverpool i medvind mot et Stoke i motvind

Det er to lag med formkurver som peker i stikk motsatt retning som møtes i Stoke i morgen kveld.

28. nov 2017 kl 13.25 Einar Kvande

Jürgen Klopps Liverpool vil være ute etter å bygge videre på kamprekken som lyder på fem matcher uten tap når de reiser til bet365 Stadium. I Stoke er stemningen en ganske annen, etter bare en seier på de seks siste kampene.

Stoke-vingen Ramadan Sobhi fikk en liten ankelskade mot Crystal Palace i helgen, men forventes å være tilgjengelig for vertene, melder BBC Sport.

Saido Berahino er skadefri, men kom ikke med i Stoke-troppen mot Palace på lørdag. Geoff Cameron er fortsatt ikke kommet til hektene igjen etter en hjernerystelse, mens keeper Jack Butland er ute med en brukket finger.

Har vunnet tre ganger på rad i Stoke

Stoke har tapt sju av sine åtte siste Premier League-kamper mot Liverpool. Seieren kom i mai 2015, da Stoke slo Liverpool hele 6-1 i Steven Gerrards siste kamp for Anfield-klubben. Etter det tapet har Liverpool vunnet tre bortekamper på rad mot Stoke i alle turneringer.

Stoke har bare vunnet to av sine seks hjemmekamper i Premier League denne sesongen, henholdsvis 1-0 over Arsenal og 2-1 over Southampton.

Mark Hughes har tapt 11 av sine siste 16 Premier League-kamper mot Liverpool.

16 av 18 baklengsmål har kommet på bortebane

Liverpool er ubeseiret i sine fire siste Premier League-kamper, men 16 av de 18 målene de har sluppet inn i årets ligaspill har kommet på bortebane! Sist Jürgen Klopps gutter holdt buret rent på bortebane var da de slo West Ham 4-0 i mai.

Liverpool har sju poeng mindre nå enn de hadde på samme tid forrige sesong. Da lå de på andreplass med 30 poeng.

Dommer Martin Atkinson er ikke noen populær herremann hos verken Liverpool-supporterne eller Stoke-supporterne. Atkinson har gitt rødt kort til flere Stoke-spillere enn noen annen dommer i Premier League.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]