Ett hjemmetap i «topp-seks-kampene» under Klopp

Liverpool har for vane å klare seg bra mot de beste – men det ender ofte uavgjort.

23. nov 2017 kl 23.44 Marius Rabben

De røde har under Jürgen Klopps ledelse spilt tolv hjemmekamper i ligaen mot lagene som sammen med Liverpool utgjorde topp seks forrige sesong. Det har resultert i fem seire, seks uavgjort og ett nederlag.

Allerede i tredje runde denne sesongen fikk de røde besøk av Arsenal, der to Liverpool-scoringer i begge omganger sørget for den største hjemmeseieren mot de nevnte lagene siden Klopp ankom for to år siden.

I oktober kom Manchester United på besøk, men et svært defensivt bortelag gjorde oppgaven vrien, og Liverpool gikk målløse av Anfield-gresset for tredje gang på rad mot Salford-klubben i ligasammenheng.

Forrige sesong vant Liverpool tre av de fem hjemmekampene mot topplagene.

Antonio Contes første Anfield-besøk som Chelsea-manager endte 1–1 i januar, etter et frisparkmål av David Luiz som tok Simon Mignolet på senga, før Gini Wijnaldum ordnet ett poeng elleve minutter etter sidebyttet.

Tidligere i sesongen reiste United hjem med 0–0 i bagasjen, mens Wijnaldum ble matchvinner da Manchester City ble slått 1–0 på nyttårsaften. I februar og mars endte det 2–0 og 3–1 mot henholdsvis Tottenham og Arsenal.

Den første «toppkampen» til Klopp hjemme i Premier League som Liverpool-sjef var en seksmålsthriller mot Arsenal i desember 2015, der Joe Allen på overtid reddet 3–3, etter at Roberto Firmino hadde to ganger før pause.

Fire dager senere ble Wayne Rooney matchvinner for Manchester United tolv minutter før slutt, da rivalene vant 1–0. Det er fortsatt det eneste hjemmetapet Klopp har mot topp-seks-lagene i Premier League.

Snaut to måneder senere ble Manchester City rundspilt og sendt hjem med 0–3 i sekken, før sesongens siste hjemmekamp endte 1–1 mot Chelsea, da Christian Benteke reddet poeng på tampen etter at Eden Hazard hadde scoret mot The Kop før pause.

Gjennom samme periode – siden sesongstarten i 2015/2016 – har London-klubben før lørdagens Anfield-besøk vunnet tre kamper, spilt fire uavgjort og tapt like mange på bortebane mot topp-seks-lagene i ligaen.

I andre runde denne sesongen var Contes mannskap på Wembley og slo Tottenham etter to scoringer – én i hver omgang – av Marcos Alonso.

Det er den foreløpig eneste hittil, da både 0–0 mot Arsenal, 0–1 mot Manchester City og 1–0 mot Manchester United har kommet foran egne supportere.

Forrige sesong endret Conte som skjent på taktikken etter å ha tapt hele 0–3 for Arsenal borte i sin første storkamp på bortebane, og etter jul handlet alt om å holde unna konkurrentene på tabelltoppen. Det klarte londonerne med glans.

Men de store bortekampene var ikke all verden. Riktignok imponerte Chelsea med kontringsstyrke og vant 3–1 over Manchester City, men Tottenham og Manchester United slo dem 2–0, i tillegg til 1–1 mot Liverpool.

I 2015/2016 var tabellsituasjonen langt verre, med tiendeplass til slutt, men Chelsea gjorde det respektabelt i de samme bortekampene. 0–3 for Manchester City var det eneste tapet, de slo Arsenal 1–0, og laget fikk også med seg poeng fra både Tottenham (0–0), Manchester United (0–0) og Liverpool (1–1).

Nå skal Contes utvalgte, tilbake fra en langtur i Baku, forsøke å holde avstanden på tre poeng ned til Liverpool. Og de siste turene til Anfield er oppløftende.

Chelsea har faktisk ikke tapt borte mot Liverpool siden mai 2012, og står med seier i tre av de fem siste foran The Kop.

Avspark i lørdagens oppgjør er klokka 18.30 på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]