– Føler jeg blir bedre og bedre

Philippe Coutinho mener han er en mer komplett spiller nå.

16. nov 2017 kl 15.11 Arild Skjæveland

Denne sesongen har Philippe Coutinho vært involvert i halvparten av Liverpools kamper. På kamper står han med fire scoringer og tre målgivende.

Etter å ha startet for Brasil mot England på Wembley er han nå helt friskmeldt, og i Jürgen Klopps tanker for lørdagens kamp mot Southampton.

Brasilianeren selv mener han har tatt store steg de siste årene.

– Jeg har vokst mye siden jeg kom hit. Ikke bare som spiller, men også som person. Her har jeg blitt sterkere på alle måter, sier han i et eksklusivt intervju med Goal.com.

En mer komplett spiller

Han mener han har utviklet mange deler av spillet.

– Da jeg kom hit ble jeg kun sett på som en playmaker - men jeg har hatt muligheten til å jobbe med topp profesjonelle, skikkelige kvalitetsspillere, og under gode managere. Det har hjulpet meg til å forstå ansvaret en har i de ulike posisjonene, og hva som kreves i hver enkelt.

De siste årene har han spilt seg til fast plass på det brasilianske landslaget. Et lag som ligger på andreplass på FIFA-rankingen og er av forhåndsfavorittene til VM i Brasil neste sommer.

– Hvert år føler jeg at jeg har lært mer, blitt bedre, mer komplett og mentalt forberedt. Ikke bare på fotballbanen, men også generelt i livet. Jeg er mer komfortabel i andre deler av banen nå, og det har gjort meg mer komplett. Jeg er ikke bare bedre i angrep, men også defensivt.

Han er en av 30 spillere som er nominert til Ballon d'Or for 2017.

– Jeg har aldri stoppet opp for å tenke på hvilken spiller jeg ønsker å bli. Jeg har idoler og tanker om suksess, men jeg har aldri hatt et bilde i hodet av hvordan det skal se ut for meg. Jeg tenker at siden jeg alltid ønsker å forbedre meg, så kan det ikke være noe bilde å se for seg. Det er alltid under utvikling. Jeg bare prøver å være den beste versjonen av meg selv på alle måter, hver eneste dag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]