Fornøyd med tingenes tilstand

Trent Alexander-Arnold har fått spille ni kamper for Liverpool så langt denne sesongen. Det er tenåringen fornøyd med.

28. nov 2017 kl 09.12 Einar Kvande

Trent Alexander-Arnold har fått starte fem kamper i Premier League og fire kamper i Champions League denne høsten.

– Det har vært en veldig god sesong for meg personlig så langt, og det har vært en brukbar sesong for klubben også, sier den unge forsvarsspilleren i et intervju med Liverpool Echo.

– Vi er kanskje ikke i den posisjonen vi ønsker å være i ligaen akkurat nå, men det er fortsatt mye igjen av sesongen og alt kan skje. I Premier League kan alle slå alle. Det er fortsatt jevnt, og det blir jevnere og jevnere, uttaler Alexander-Arnold.

– I Champions League leder vi gruppen, og ønsker å sikre oss en plass i 1/8-finalen. Det vil vi forsøke å klare. Det var målet vårt da sesongen startet, og forhåpentligvis klarer vi dette i neste uke.

Frisparkmål

Mange vil huske Alexander-Arnolds utsøkte frispark mot Hoffenheim i playoff-delen av turneringen.

– Jeg må innrømme at jeg har sett den scoringen i reprise noen ganger, og det er et øyeblikk jeg vil huske for alltid. Men det var samtidig viktig å ikke dvele ved det for lenge. Jeg må fortsette å spille og prestere, og sørge for at jeg har tillit hos manageren. Det er hva jeg har forsøkt å gjøre. Det er hva jeg forsøker å gjøre hver gang jeg går ut på banen.

Da Alexander-Arnold var yngre spilte han på midtbanen, men nå ser han seg selv først og fremst som forsvarsspiller.

– Jeg tror nok høyreback vil være min posisjon de kommende par årene, og jeg har fokus på å forbedre meg i den posisjonen. Jeg ser meg selv først og fremst som en forsvarsspiller, og når du er en del av den bakre firerern må du forsvare deg. Du er ikke en ving da. Du skal først og fremst forsvare eget mål, og dersom du kan bidra i angrep, vil du forsøke å gjøre det i tillegg.

Spilte bra mot Southampton

Unge Alexander-Arnold fikk mye skryt av manager Jürgen Klopp for sitt spill i kampen mot Southampton nylig.

– Det var nok dette jeg hadde i tankene foran Southampton-kampen. Jeg var glad for å høre managerens fine ord etterpå. Men jeg forsøker å ikke dvele ved de ordene for lenge heller. Jeg har prøvd å vise på trening at spillet mitt mot Southampton ikke var en engangsforeteelse. Jeg har forsøkt å ta det med meg videre, og vise at jeg lærer og forbedrer meg for hver dag som går.

– Slik jeg ser det er jeg mye bedre offensivt enn defensivt ennå, men jeg er likevel først og fremst en forsvarsspiller, og det viktigste er hvordan jeg forsvarer meg og ikke hva jeg gjør når jeg er med fremover. Staben og spillerne på Melwood hjelper meg på alle mulige måter, sportsvitenskapsfolkene, fitnesstrenerne og manageren. Alle sammen hjelper meg.

– Det at jeg får trene hver dag med spillere av topp kvalitet gjør meg i stand til å ta de vanskelige avgjørelsene du må ta i løpet av en kamp. Dette lærte du ikke på akademiet, men så snart du tar steget opp er hver eneste treningsøkt vanskelig, og du må være konsentrert hele tiden. Det er virkelig til hjelp i kampene.

Landslagsspiller

Alexander-Arnold er også landslagsspiller, og er nå blitt flyttet opp til England U21. Han innrømmer at han også har et lite håp om å komme med i A-landslagstroppen til Russland-VM.

– Det er fortsatt mye hardt arbeid som gjenstår, men dersom jeg gjør mitt beste hver dag skal man ikke utelukke noe. Forhåpentligvis vil min tid på A-landslaget komme. Du må bare være tålmodig. Du må bare fortsette å prestere og være i managerens planer, og det er hva jeg forsøker å gjøre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]