To ganger takket Gomez nei til Chelsea

Joe Gomez ville heller ha mulighet til førstelagsspill enn å være en av mange talentfulle unggutter i Chelsea.

16. nov 2017 kl 11.27 Arild Skjæveland

Den siste uka har 20 år gamle Joe Gomez spilt to landskamper for England. I begge har Gareth Southgates lag holdt nullen - mot Tyskland og Brasil, ranket som nummer én og to på FIFA-rankingen.

Matt Law i The Telegraph skriver at Gomez hadde muligheten til å gå til Chelsea for første gang som 15-åring.

STARTET:
STARTET:  Joe Gomez startet i den målløse kampen mot Brasil.

«Han kunne gått til Chelsea som 15-åring sammen med bestevennen Kasey Palmer, men valgte å bli i Charlton Athletic. Det var mange søvnløse netter der han lurte på om han hadde tatt den riktige avgjørelsen, etter at Palmer vant UEFA Youth League på Stamford Bridge - men Gomez ville spille førstelagsfotball».

Imponerte trenerne

Det var Charltons tidligere akademisjef Paul Hart som overbeviste Liverpool-forsvareren om å si nei til Chelsea. Han tok Gomez med på U18-laget da spilleren kun var 13 år.

IMPONERT:
IMPONERT:  Paul Hart snakker varmt om sin tidligere elev. Dette bildet er fra da han var manager i Queens Park Rangers i 2009.

– Vi ville ikke holde ham tilbake, men forklarte at vi synes det ville vært best om han ble lenger, lærte, og prøvde å komme inn på førstelaget før han gikk. Vi hadde begge foreldrene hans og agenten med, og de hørte på det vi sa, stolte på oss, og gikk med på det, sier Hart til Telegraph.

Hart har tidligere vært med på å få frem forsvarsspillere som Jonathan Woodgate i Leeds, og Michael Dawson i Nottingham Forest, og har også en managerkarriere bak seg.

– Du prøver å ikke ha favoritter, men jeg var alltid veldig imponert over Joe. Han var ikke det ferdige produktet, og dersom han skal bli midtstopper må han bli bedre i lufta. Du kan være så god du bare vil, men du må vinne hodeduellene, sier han.

Ønsket i utlandet

Gomez fikk sin førstelagsdebut for Charlton som 17-åring under Bob Peeters, og spilte 24 kamper for London-klubben i 2014-15 sesongen. Det var ett år før hans bestekompis Palmer fikk sitte på benken som ubenyttet reserve i Chelsea for første gang.

Law skriver at Chelsea, Red Bull Leipzig, Hoffenheim og Arsenal var klubbene Liverpool måtte kjempe mot for å sikre seg spilleren sommeren 2015.

Han valgte Liverpool fordi han trodde han kunne få muligheter for førstelaget på Anfield.

FØRSTELAGSSPILL:
FØRSTELAGSSPILL:  Joe Gomez debuterte for Charlton som 17-åring.

250.000 pund til Charlton

Da 20-åringen fikk sin første start for England på tirsdag, kostet det Liverpool 250.000 pund.

Liverpool betalte 3,5 millioner pund til Charlton, takket være en utkjøpsklausul forsvarsspilleren hadde i kontrakten sin. I tillegg skulle London-klubben ha betalt da spilleren de hadde utviklet fikk sin første start for landslaget.

Hans gamle trener Paul Hart tror bare Gomez vil bli bedre og bedre.

– Jeg er bare så imponert over hvordan han har kommet tilbake sterkere etter skaden. Han har alltid hatt et klokt hode, og ønske om å lære. Med de ferdighetene han har, sammen med hvordan han er og oppfører seg, kan jeg ikke se for meg at Joe vil støte på noen problemer. Jeg tror bare han kommer til å bli bedre og bedre, sier Hart.

MOT TYSKLAND:
MOT TYSKLAND:  Joe Gomez fikk sin landslagsdebut mot Tyskland forrige fredag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]