Håper Robertson følger i Morenos fotspor

Det er en krevende læringskurve og tøff konkurranse som gjør at Andy Robertson mangler spilletid.

11. nov 2017 kl 00.16 Marius Rabben

Liverpool brukte ti millioner pund på å hente 23 år gamle Andy Robertson fra nedrykkede Hull City i sommer. Men så langt har venstrebacken kun startet to ligakamper.

I stedet har Alberto Moreno kjempet seg tilbake i laget, etter en svært vanskelig fjorårssesong. Den lynraske spanjolen har imponert såpass mye siden oppkjøringen at han denne måneden ble tatt ut på landslaget for første gang siden mai 2014.

– Vi snakket før forrige sesong om hva vi ønsket at han skulle gjøre annerledes. Han trengte litt tid på seg, og nå gjør han det bra, sier Jürgen Klopp, ifølge Liverpool Echo.

– Forhåpentlig kan han fortsette slik, for det er sånn man viser stabilitet. Han har klart det så langt, men det er utfordringen for ham og de andre i fremtiden, legger Klopp til, og mener Moreno har gjenvunnet fansen tillit.

– Akkurat samme situasjon

– Han har vært konsekvent nå, noe som er veldig bra. Jeg er glad på hans vegne, for han var i en veldig vrien situasjon forrige sesong. Sånn er det.

Dermed har Robertson måttet se ni av ligakampene hittil og samtlige i Champions League fra sidelinja.

Grunnen er ifølge Klopp enkel: Robertson må utvikle seg og trenger tid til å tilpasse seg Liverpool-fotballen. Men det betyr på ingen måte at sommerens overgang har vært mislykket, mener sjefen.

– Det er akkurat samme situasjon for Andy Robertson (som for Moreno). Folk kommer til å spørre om hvorfor vi gjorde det, hvorfor han er her og ikke spiller. Fordi han er nødt til å lære. Men det er ingen problemer. Vi har samtaler, vi prater om det, og han må utvikle seg.

– Så lenge de andre spillerne gjør det som de gjør. Alberto er som en liten maskin, han viser aldri om han er silten eller noe. Andrew har ikke hatt en like god rytme. Så nå tenker man «greit, han får en landskamp og kommer tilbake». Vi skal deretter ha en liten internkamp, og det er bra for Andy.

– Så han er på god vei – veldig god vei. Det går bare bra, bortsett fra at han kanskje ikke er like glad for at han ikke får starte så ofte som kan ønsket fra starten av.

– Men alt handler om å bli bedre, og så være klar når man får sjansen, forteller Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]