Har hatt en alvorsprat med Klopp

Andy Robertson hater å ikke spille, men har planer om å spille seg til en fast plass på Liverpools lag.

12. nov 2017 kl 22.33 Einar Kvande

Andy Robertson er frustrert over å være ute i kulden i Liverpool. Det legger han ikke skjul på i et intervju med skotske Daily Record.

Han avslører samtidig at han har hatt en alvorsprat med Jürgen Klopp på tomannshånd.

Liverpool betalte 10 millioner pund da de kjøpte venstrebacken fra Hull i sommer, men så langt har han kun spilt tre kamper under Klopp. Den siste av disse mot Leiester i ligacupen så langt tilbake som i september.

Flest kamper for landslaget

Robertson har spilt flere kamper for Skottland denne høsten enn han har for Liverpool, og forsvarsspilleren legger ikke skjul på at dette har vært vanskelig å akseptere.

– Selvsagt er det vanskelig. Jeg legger ikke skjul på det. Jeg hater å ikke spille, sier venstrebacken.

– Det har vært tre veldig frustrerende måneder for meg, men jeg snakket med manageren da jeg følte at tilvenningsperioden var over, og mente at jeg var klar til å spille.

– Jeg følte jeg gjorde det bra i de kampene jeg spilte, så jeg hadde en god prat med ham. Han ga meg noen ting jeg må jobbe med, så det ga meg ny giv.

– Jeg vet jeg fortsatt er en del av planene hans, og dersom jeg jobber med de tingene han ba meg om, vil jeg forhåpentligvis komme nærmere startoppstillingen.

–Jeg så frem til Skottlans kamp mot Nederland, da jeg forhåpentligvis kunne få litt spilletid. Jeg var henrykt over å spille 90 minutter. Jeg var litt rusten, og ble kanskje litt sliten de siste tjue minuttene.

– Hvordan skal jeg håndtere dette? Det er vanskelig. Jeg har kanskje ikke svaret på dette akkurat nå, da jeg ikke har skjønt det ennå. Jeg har ikke vært vant til dette. De siste fem årene har jeg kun hatt fremgang. Dersom jeg fortsetter med det jeg holder på med, håper jeg at sjansen min vil komme.

Er blitt pappa

Utenfor banen smiler imidlertid livet til Robertson. Han ble far for første gang for tre måneder siden, da sønnen Rocco kom til verden.

– Det er flott å være far. Jeg antar det er slik for alle, om ting ikke går godt på jobb kommer du hjem, og konen din og ungen din gjør deg glad med en gang. Jeg takker dem, for det er de som har holdt meg gående, og de er grunnen til at jeg drar på trening med et smil om munnen hver dag.

På landslaget har det også godt bra for Robertson. Fem nye landskamper er det blitt i løpet av høsten, nå senest mot Nederland.

– Vi gjorde det bra i den kampen. Vi hadde bare tre dager sammen med manageren, Malky Mackay, til å trene på det han ønsket. Vi gjorde det ganske bra. Det var irriterende å tape med ett mål, slik vi gjorde, men vi la press på dem og hadde en god periode. Nederland viste sine kvaliteter da de tok oss på en kontring. Vi må studere hva som skjedde, og se hva vi kunne ha gjort bedre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]