Har ikke noe annet valg enn å la Mané få spille for Senegal

Sadio Mané er tilbake i full trening, og nå som senegaleseren er skadefri vil han trolig spille landskamp i neste uke.

3. nov 2017 kl 17.20 Einar Kvande

Sadio Mané var tilbake i full trening i går, og er aktuell for en plass på innbytterbenken mot West Ham i morgen.

Mané har ikke spilt for Liverpool siden uavgjortkampen mot Newcastle den 1. oktober, da han fikk en hamstringskade under spill for Senegal en uke senere.

– Sadio trente i går for første gang med laget, og så veldig, veldig bra ut. Vi vil se hva vi gjør med det, sa Klopp noe kryptisk under sin pressekonferanse i dag.

– I går så det ut som han er klar for minst 20-25 minutter mot West Ham, men vi må vente og se hvordan kroppen hans reagerer på økten, for den var ganske intens for ham. Ikke fordi selve økten var intens, men fordi det var hans første fulle treningsøkt på lang tid.

– Han gjorde det veldig bra. Han har ikke mistet sine evner og sin teknikk som følge av skaden, og det er bra.

To kamper mot Sør-Afrika

Selv om lørdagens kamp mot West Ham skulle komme for tidlig for Mané, kan han likevel komme til å spille VM-kvalifiseringskamp for Senegal mot Sør-Afrika. De to afrikanske nasjonene barker sammen den 10. november, og så igjen fire dager snere.

– Slik er det. Vi kan ikke forandre på det. Vi kan ikke sitte her og ignorere situasjonen til Senegal, og si at vi ikke bryr oss om de kommer til VM. Det er ikke god takt og tone. Det ville ikke vært riktig av oss.

– Vi vil kontakte det senegalesiske fotballforbundet. De har to kamper de skal spille. Sadio er ikke skadet lenger. Er han 100% i form? Det er noe annet. Men han er i en god forfatning, og så veldig bra ut i går. Vi må se hva vi gjør. Når du ser Sadio på trening tenker du: «Kanskje vi kan bruke ham!». Det er kanskje likedan for Senegal.

– Han må uansett reise dit, og trene der i noen dager. Dersom de kan få de poengene de trenger i den første kampen, kan vi kanskje snakke med dem igjen og spørre dem om han behøver å spille den andre kampen, eller om han kan komme tilbake til oss. Det ville være den ideelle situasjonen, men vi kan ikke avgjøre dette. FIFA gir ikke klubbene mulighet til å bestemme når spillere skal spille for sine landslag. Det er klare regler for dette, og vi må respektere dem.

Viktig å finne rytmen

– I dette spesifikke tilfellet, vil det bare gjøre godt for rytmen hans å spille. Jeg har ingen problemer med at våre spillere spiller for sine landslag. Vi ønsker bare å bli holdt underrettet om så mye som mulig når det gjelder omstendighetene, hva de gjør på trening og slike ting. Det er veldig viktig for oss.

– Kampene går hele tiden på forskjellige typer baner, forskjellig type underlag, men intensiteten er den samme. Men treningene er annerledes, og det hadde jeg elsket å ha hatt mer innflytelse på i fremtiden. Jeg skal ikke fortelle dem hvordan de skal trene. Jeg vil bare vite hvordan de trener, og hvordan spillerne reagerer på det. I Europa er det enklere, om jeg skal være ærlig. Men slik er det, og det er ikke noe problem for oss.

– Dersom Sadio kan spille for Senegal, så mener jeg virkelig at han skal gjøre det, for det er bra at han finner rytmen igjen. Ellers vil han ikke ha spilt på flere uker, etter utvisningen og deretter skaden. Vi skal spille mot Southampton, så det ville vært fint om han er tilbake i kamprytmen innen den tid.

– Faren for skader er alltid der, selv på trening. Det er ikke til å unngå. Jeg har ikke noe problem med at han reiser til Senegal, men kanskje kan vi snakke sammen om hva som er best.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]