IMPONERTE PÅ TRENING  Jürgen Klopp vurderer å la Sadio Mané få spilletid mot West Ham.

Har ikke noe annet valg enn å la Mané få spille for Senegal

Sadio Mané er tilbake i full trening, og nå som senegaleseren er skadefri vil han trolig spille landskamp i neste uke.

Sadio Mané var tilbake i full trening i går, og er aktuell for en plass på innbytterbenken mot West Ham i morgen.

Mané har ikke spilt for Liverpool siden uavgjortkampen mot Newcastle den 1. oktober, da han fikk en hamstringskade under spill for Senegal en uke senere.

– Sadio trente i går for første gang med laget, og så veldig, veldig bra ut. Vi vil se hva vi gjør med det, sa Klopp noe kryptisk under sin pressekonferanse i dag.

– I går så det ut som han er klar for minst 20-25 minutter mot West Ham, men vi må vente og se hvordan kroppen hans reagerer på økten, for den var ganske intens for ham. Ikke fordi selve økten var intens, men fordi det var hans første fulle treningsøkt på lang tid.

– Han gjorde det veldig bra. Han har ikke mistet sine evner og sin teknikk som følge av skaden, og det er bra.

To kamper mot Sør-Afrika

Selv om lørdagens kamp mot West Ham skulle komme for tidlig for Mané, kan han likevel komme til å spille VM-kvalifiseringskamp for Senegal mot Sør-Afrika. De to afrikanske nasjonene barker sammen den 10. november, og så igjen fire dager snere.

– Slik er det. Vi kan ikke forandre på det. Vi kan ikke sitte her og ignorere situasjonen til Senegal, og si at vi ikke bryr oss om de kommer til VM. Det er ikke god takt og tone. Det ville ikke vært riktig av oss.

– Vi vil kontakte det senegalesiske fotballforbundet. De har to kamper de skal spille. Sadio er ikke skadet lenger. Er han 100% i form? Det er noe annet. Men han er i en god forfatning, og så veldig bra ut i går. Vi må se hva vi gjør. Når du ser Sadio på trening tenker du: «Kanskje vi kan bruke ham!». Det er kanskje likedan for Senegal.

– Han må uansett reise dit, og trene der i noen dager. Dersom de kan få de poengene de trenger i den første kampen, kan vi kanskje snakke med dem igjen og spørre dem om han behøver å spille den andre kampen, eller om han kan komme tilbake til oss. Det ville være den ideelle situasjonen, men vi kan ikke avgjøre dette. FIFA gir ikke klubbene mulighet til å bestemme når spillere skal spille for sine landslag. Det er klare regler for dette, og vi må respektere dem.

Viktig å finne rytmen

– I dette spesifikke tilfellet, vil det bare gjøre godt for rytmen hans å spille. Jeg har ingen problemer med at våre spillere spiller for sine landslag. Vi ønsker bare å bli holdt underrettet om så mye som mulig når det gjelder omstendighetene, hva de gjør på trening og slike ting. Det er veldig viktig for oss.

– Kampene går hele tiden på forskjellige typer baner, forskjellig type underlag, men intensiteten er den samme. Men treningene er annerledes, og det hadde jeg elsket å ha hatt mer innflytelse på i fremtiden. Jeg skal ikke fortelle dem hvordan de skal trene. Jeg vil bare vite hvordan de trener, og hvordan spillerne reagerer på det. I Europa er det enklere, om jeg skal være ærlig. Men slik er det, og det er ikke noe problem for oss.

– Dersom Sadio kan spille for Senegal, så mener jeg virkelig at han skal gjøre det, for det er bra at han finner rytmen igjen. Ellers vil han ikke ha spilt på flere uker, etter utvisningen og deretter skaden. Vi skal spille mot Southampton, så det ville vært fint om han er tilbake i kamprytmen innen den tid.

– Faren for skader er alltid der, selv på trening. Det er ikke til å unngå. Jeg har ikke noe problem med at han reiser til Senegal, men kanskje kan vi snakke sammen om hva som er best.

Del

Jürgen Klopp

01.01.2018 20:57

– Vi har aldri hatt et reelt forsvarsproblem

Jürgen Klopp skryter av forsvarsrekka etter seieren over Burnley på bortebane.

01.01.2018 20:08

– Dette kunne ha gått begge veier

Jürgen Klopp var en ydmyk mann etter 2-1 seieren over Burnley.

01.01.2018 18:22

– Det kunne ikke bry meg mindre

Senegal

14.11.2017 13:38

Mané risikerer ikke å komme til VM?

11.11.2017 12:16

Håper å gjøre Afrika stolt i Russland

Sadio Mané fryder seg over å ha sikret Senegal billett til VM i 2018.

10.11.2017 20:02

Briljant Mané-assist da VM-plassen ble sikret

Senegal er kvalifisert til VM i Russland etter kveldens sterke borteseier mot Sør-Afrika.

Sadio Mané

31.12.2017 13:47

Se videoHjemme hos Sadio Mané

Sadio Mané forteller om sin gode venn Naby Keita.

17.12.2017 15:41

– Salah og Mané må til Ghana før derbyet

Duoen skal etter planen til Ghana på prisutdeling.

16.12.2017 12:51

Tre kjappe:– Skulle gjerne ha sett toppet lag mot de beste lagene

Redaksjonen om Sadio Mané sin form, ulike meninger om rotasjon og lagoppstillingen mot Bournemouth

Siste Til vår nyhetsoversikt
16.01.2018 kl 11:46

Dette er keeperne Liverpool vurderer

Til sommeren skal Jürgen Klopp på keeperjakt. Disse to er de heteste kandidatene slik det ser ut nå.

+
16.01.2018 kl 09:35

– Jeg kan ikke miste mer tid

Simon Mignolet er ikke fornøyd med å ha blitt vraket til kampene mot Everton og Manchester City, og forteller om samtalene med Klopp.

+
16.01.2018 kl 08:06

«Sannsynlig med keeperkjøp i sommer»

Loris Karius starter sannsynligvis også mot Swansea, men til sommeren kan det skje ting på keeperplass.

+
16.01.2018 kl 07:26

Vil ha spilletid-garanti for å låne ut Grujic

Jürgen Klopp ser fortsatt Marko Grujic som en spiller for framtiden, men vil nå låne han ut til klubber som vil gi ham startplass.

+