Har omskolert Firmino

Roberto Firmino kom til Liverpool som en offensiv midtbanespiller. Nå er han omskolert til spiss av Jürgen Klopp.

8. nov 2017 kl 15.27 Einar Kvande

Firmino står bokført med sju mål og fire målgivende pasninger allerede denne sesongen. Det på 17 kamper. Det er 26-åringens beste tall siden han kom til Anfield-klubben.

– Det er vanskelig å si noe spesifikt om hvorfor det går så bra akkurat nå, sier Firmino til brasilianske UOL Esporte.

– Jeg er inne i min tredje sesong i Liverpool, og for hvert år som går føler jeg meg mer komfortabel, mer hjemme, og dette er veldig positivt for meg, legger brasilianeren til.

– Det at jeg har fått mulighet til å jobbe under Klopp har vært veldig bra for utviklingen min. Han er en trener som krever svært mye av deg. Han har masse erfaring, og forstår virkelig fotball.

– Trenerens jobb er å finne den beste posisjonen for spillerne han har i troppen.

– Nå har vi flere spillere på vingene, som Mané og Salah, i tillegg til Philippe Coutinho, som kommer fra dypet. Klopp har benyttet denne formasjonen mye, og den fungerer. Jeg håper at jeg fortsetter å score mål, og at Liverpool fortsetter å vinne kamper, sier Firmino.

Hyller Klopp

Det er tydelig at Liverpools nummer 9 virkelig beundrer sin manager.

– Klopp er en fantastisk fyr. Han har forskjellige måter å feire mål på. Han er ganske hektisk, men han er en utrolig person. Liverpool skjøt gullfuglen da de hentet ham til klubben. Laget har hatt fremgang de siste sesongene, og det er takket være ham.

– Etter denne sesongen håper jeg vi kan feire et trofé sammen, som en markering av den utmerkede utviklingen vi har hatt under hans ledelse.

Håper å komme med i VM-troppen

Firmino er for tiden sammen med Brasil-troppen foran privatlandskampene mot Japan i Lille på fredag og mot England på Wembley tirsdag.

– Helt siden jeg var guttunge har jeg drømt om å spille på landslaget, og jeg har jobbet hele min karriere for å nå det målet. Jeg har alltid ønsket å spille for Brasil i et VM eller noe. Men det er fortsatt lenge til VM i Russland. Jeg må holde fokus og gjøre jobben min godt i Liverpool, og dersom Gud vil kan jeg komme med i VM-troppen.

– Det har vært et slit å nå dit jeg er nå, og jeg må fortsatt jobbe hardt for å være på Tites radar. VM-nærmer seg, så jeg må bare beholde det høye nivået jeg har spilt på i Liverpool og hjelpe klubben med å nå sine mål for sesongen.

Drømmer om et trofé med Liverpool

Disse målene inkluderer å vinne et trofé, etter å ha tapt både finalen i Europa League og i ligacupen i 2016.

– Jeg har store forventninger til denne sesongen i Liverpool. Vi har samlet en sterk tropp, vi har kjernen fra forrige sesong, og vi har fått en brukbar start både i Premier League og Champions League. Det er fortsatt for tidlig til å snakke om trofeer, men vi har så klart våre mål for denne sesongen, og vi jobber hardt for å nå dem, avslutter Firmino.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]