– I går var første gang vi testet formasjonen

Jürgen Klopp forteller om formasjonsendringen mot West Ham.

4. nov 2017 kl 23.23 Arild Skjæveland

Liverpool gikk ut på London Stadium i en noe uvant formasjon. På papiret så det ut som 4-4-2, men kunne også se ut som 4-2-3-1 med Gini Wijnaldum og Emre Can som de to dype. Jürgen Klopp forteller om tanken bak.

– Vi endret systemet, og i går var første gang vi prøvde det, 4-4-2. Det så kanskje veldig offensivt ut fra starten, men vi hadde en annen tanke. Vi ønsket å forsvare oss dypere og mer kompakt, og bruke rommet vi hadde for kontringer, sier Klopp til Liverpoolfc.com.

– Vi får aldri vite hvordan det ville fungert om vi ikke scoret det første målet. Jeg synes det var en åpen kamp frem til det. Vi måtte bruke litt tid på å bli vant med det, og det var tøft for guttene å avvente litt mer.

Hyller Firmino

Jürgen Klopp trekker frem Roberto Firmino etter kampen. Brasilianeren gjorde alt utenom å score.

– En må ikke glemme Roberto Firmino på en dag som denne. Han scoret ikke, og var veldig sint for at han ikke gjorde det. Jeg sa «for en kamp!» til han, og han svarte «men jeg ønsker å score!».

– Det er veldig viktig å ha slike spillere. Du kan ha verdens beste kampplan, men om spillerne ikke er gode nok for den så hjelper det ikke. Spillere avgjør kampene på banen, og spesielt de gode kampene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]