Ikke den første som sparkes etter tap mot Liverpool

Siden desember 2013 har fire managere fått nådestøtet etter karakteristiske nederlag mot de røde.

8. nov 2017 kl 00.31 Marius Rabben

To dager etter Liverpools overbevisende seier på London Stadium kom nyheten om at Slaven Bilic var sparket som West Ham-manager etter drøyt to år i klubben.

Bilic så nok et lite lys i tunnelen da Manuel Lanzini reduserte ti minutter ut i andre omgang, selv om håpet var kortvarig. Alex Oxlade-Chamberlains scoring få sekunder etter blåste ut lyset, før Mohamed Salah kronet kvelden med sin andre fulltreffer – og det siste målet mot Bilic i hovedstadsklubben.

Det var kanskje ingen stor overraskelse for et lag som har slitt etter overgangen fra Boleyn Ground, men avgjørelsen føyer seg inn i rekken av Premier League-managere som har måttet gå rett etter å ha tapt for Merseyside-klubben.

I oktober i fjor led Francesco Guidolin samme skjebne som Swansea-sjef. Italieneren så laget sitt ta en tidlig ledelse på Liberty Stadium, men Liverpool snudde kampen etter pause og vant 2–1, med James Milner som matchvinner fra straffemerket seks minutter før slutt.

Waliserne lå på plassen over nedrykksstreken etter tapet, og to dager senere – på Guidolins 61-årsdag – fikk han sparken. Bob Bradley ble for øvrig ansatt samme dag, men varte kun elleve kamper på 85 dager i jobben.

Tilbake i «sølvsesongen» under Brendan Rodgers måtte René Meulensteen gå planken i Fulham etter at laget hans rotet bort en ledelse mot Liverpool to ganger og tapte kampen på eget gress.

De røde hadde riktignok funnet godformen i februar 2014, og etter utlikninger av Daniel Sturridge og Philippe Coutinho trakk gjestene det lengste strået på Craven Cottage da Steven Gerrard tok vare på muligheten fra straffemerket i 90. minutt. Det var Liverpools andre av totalt elleve ligaseire på rad utover våren, mens Fulham varmet sisteplassen etter nederlaget.

Kun to måneder tidligere ble André Villas-Boas avskjediget fra jobben som Tottenham-manager etter å ha sett Liverpool utklasse de liljehvite i London.

To røde mål før pause ble fulgt opp med tre etter sidebyttet, i kampen hvor Jon Flanagan scoret sitt foreløpig eneste førstelagsmål, og Villas-Boas måtte gå dagen derpå – til tross for at han var den Spurs-manageren med høyest seiersprosent (53,7) i Premier League-æraen.

I løpet av de siste ti årene kan også Tony Adams inkluderes på denne lista. To dager etter at Dirk Kuyt og Fernando Torres snudde 1–2 til 3–2 på Fratton Park i februar 2009 valgte Portsmouth-styret å fjerne den tidligere forsvarsbautaen, etter at han ledet Pompey til kun ti poeng på 16 kamper bak roret.