Klopp er ikke overrasket over Salahs kanonstart

Mohamed Salah scoret i går sitt 11. og 12. mål for sesongen - på 17 kamper.

5. nov 2017 kl 13.58 Arild Skjæveland

På sine første 17 kamper for Liverpool scoret Fernando Torres 11 mål. Luis Suarez scoret sju. Mohamed Salah sine tall er bedre enn de begge, med 12 nettkjenninger.

Jürgen Klopp er ikke overrasket over hvordan egypteren har startet.

– Vi så ham så ofte. Speideravdelingen støttet meg veldig, og ønsket å gjøre overgangen enda tidligere slik at ingen kunne komme inn før oss. Når du kommer i en situasjon der alle som jobber er enig om en spiller, så er du sikker på at det vil fungere, sier Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com.

– Det er veldig fint å ha han på laget, og han er skikkelig målfarlig. Han er en offensiv midtbanespiller som er mer som en spiss, og trengte litt tid til å omstille seg til en annen stil. Han spilte veldig ofte som hengende spiss i Roma med Edin Dzeko. Nå spilte han i den posisjonen, og det er åpenbart at han liker det.

– Full av selvtillit

Spilleren selv forteller at han kom til Liverpool full av selvtillit.

– Jeg har hatt selvtillit helt fra starten, og var glad for å komme hit. Jeg hadde to flotte sesonger i Roma, så jeg var klar for å komme til England igjen. Det var planen, sier han til BT Sport.

– Jeg må bare holde det gående i kampene fremover, sier egypteren.

Nå får han seg en pause. Salah har fått fri fra Egypt sin siste landskamp, ettersom de allerede er kvalifisert til VM i Russland.

– Årets signering

Steven Gerrard og Frank Lampard satt i studio hos BT Sport under kampen i går. Lampard spilte med Salah i Chelsea.

– Mo Salah er trolig årets signering så langt. De har gitt ham mer frihet til å spille oppe. Jeg var veldig begeistret for ham på høyrevingen, men du kunne se målet han scoret fra venstre, sa Lampard etter kampen.

– Dersom du gir en spiller som har en slik selvtillit den friheten, så kan han bli enda farligere. Han har kommet langt siden han var i Chelsea. Han hadde farten og touchen, men han er en annerledes spiller enn han var da, og det må du gi han skryt for.

Liverpools U18 manager er fan.

– Jeg så ham mye i Chelsea, og det lyktes aldri helt for han da han var Chelsea-spiller. Han fant toppformen i Roma, men du tenkte «er han en spiller som passer Premier League?». Da han først kom var jeg som flere andre Liverpool-supportere litt usikker på om det ville fungere, sa Gerrard til BT Sport.

– Du må gi manageren og de som har ansvar for rekruttering mye skryt for å ha brukt slike summer på en spiller som ikke lykkes forrige gang. Han kom hit, og har vært fantastisk denne sesongen. Han har vært Liverpools soleklart beste spiller.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]