– Jeg er villig til å vente

Dominic Solanke er fornøyd med tilværelsen i Liverpool, selv om han har fått lite spilletid.

29. nov 2017 kl 09.43 Einar Kvande

Dominic Solanke har spilt 10 kamper for Liverpool etter overgangen fra Chelsea, men bare en av dem har vært fra start. Aston Villa-manager Steve Bruce ga tidligere denne uken uttrykk for at Solanke må komme seg bort fra Liverpool for at han ikke skal stagnere. Det er ikke hovedpersonen selv enig i.

– Jeg må bare fortsette å jobbe hardt. I en stor klubb som Liverpool vil det selvsagt hele tiden være mange gode spillere, og noen ganger er det vanskelig å komme foran dem i køen. Men du må bare fortsette å jobbe og spille din rolle på laget, uttaler Solanke til Liverpool Echo.

– I fotball kan ting gå alle mulige veier. Ting kan forandre seg veldig raskt, som vi har sett med mange spillere. Noen kan bli skadet, og du kan gå fra å være langt nede til å være høyt oppe veldig raskt. Når muligheten byr seg må du bare forsøke å ta vare på den, fortsetter angriperen som vant U20-VM med England tidligere i år.

Føler seg velkommen

Solanke forteller at han er fornøyd med å være i førstelagsdiskusjonen på Anfield.

– Overgangen har vært smertefri for meg. Alle spillerne har fått meg til å føle meg velkommen her, og det har staben også. Dette er en flott klubb, og alle ser fremover mot hva vi kan oppnå denne sesongen.

– Vi har hatt en god start på sesongen. Det er fortsatt tidlig, og vi står på i Premier League og forhåpentligvis tar vi oss videre i Champions League også.

VM er langt unna

Solanke fikk også sin A-landslagsdebut for England tidligere denne måneden, mot Brasil på Wembley, og har nå en mulighet til å komme med i troppen til VM i Russland til sommeren.

– Det er alltid bra å tenke slik, men du må ta ting som de kommer. VM er fortsatt langt unna, og du må leve i nuet. Det er bare november, så jeg har mye å fokusere på før det.

– Det er viktig å ikke dvele ved kampene hvor du føler at du ikke spiller opp mot ditt beste. Det er alltid viktig å se fremover mot neste kamp, og forsøke å gjøre det bedre, avslutter Solanke.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]