– Jeg har lært mye allerede

Alex Oxlade-Chamberlain merker stor forskjell under Jürgen Klopp.

17. nov 2017 kl 20.17 Arild Skjæveland

Liverpool la store penger på bordet da de sikret seg Alex Oxlade-Chamberlain samme dag som overgangsvinduet stengte.

Så langt har han startet tre kamper - én i ligacupen, én i Champions League, og én i Premier League. Det var i siste ligakamp mot West Ham, da han gjorde sakene sine bra og scoret det tredje målet.

– Det har vært en stor forandring for meg. Du ønsker å komme til en ny klubb og komme godt i gang med en gang. Det gikk ikke så fort for meg som jeg skulle ønske, sier han i et intervju med SkySports, gjengitt av Liverpool Echo.

I tillegg til sine tre starter, har han kommet inn som innbytter tre ganger denne høsten.

Stor konkurranse om plassene

Oxlade-Chamberlain måtte spille en del vingback i Arsenal, og var ikke interessert i en slik rolle for Chelsea, som også var på jakt etter 24-åringen.

I Liverpool har har han blitt brukt lenger fremme i banen. Nå er Adam Lallana, Jordan Henderson og Philippe Coutinho tilbake i tillegg.

– Det er veldig stor konkurranse om plassene her, men du ønsker alltid å spille med en gang, og starte så mange kamper som mulig, sier Chamberlain.

– Det har ikke blitt så mange starter, men jeg har lært mye, og føler at jeg har omstilt meg bra til det manageren, trenerne og guttene ønsker.

Han sier at det er stor forskjell på spillestilen under Klopp.

– Jeg føler meg bra integrert i dette laget, og er fornøyd med hvordan det har gått. Nå er det bare viktig at jeg tar nye steg. Jeg har lært en helt annen spillestil under en ny manager.

– Jürgen stiller store krav, og sier klart fra om våre roller, ansvar, og hvilken intensitet han vil ha fra oss.

I morgen spiller Liverpool mot Oxlade-Chamberlains tidligere klubb. Kampen mot Southampton har avspark kl. 16.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]