– Kan føle at folk ikke har troa på oss

Etter en oppløftende periode kom de negative ytringene igjen etter kollapsen i Sevilla.

24. nov 2017 kl 17.24 Marius Rabben

Før de røde mistet tremålsledelsen på fryktede Ramón Sánchez-Pizjuán tirsdag hadde laget vunnet fire strake kamper med 3–0, 3–0, 4–1 og 3–0. Jürgen Klopp synes optimismen utad forsvinner litt vel fort når ikke alt går som håpet.

– Etter Southampton-kampen, en skikkelig god en, var alle sammen veldig glade, sier manageren til pressen på Melwood.

Merker forskjellen umiddelbart

– Så møter man Sevilla. Vi hadde ikke en fantastisk 1. omgang, men stillinga var fantastisk. Etter 2. omgang dukket det opp noen ting igjen. Folk begynte å prate til deg igjen, og man føler umiddelbart at det er annerledes. Ingen har egentlig troa på oss. Man kan føle det.

– Dersom vi gjør det bra, er det «yes!», men hvis vi ikke gjør det bra, kommer «åh, nå skjedde det igjen». Jobben vår er å være stabile. Som lag må vi klare det hele tiden hver gang vi er på banen. Det er utfordringen, forklarer Klopp.

Like etter Champions League-kampen påpekte tyskeren at det ikke er mentaliteten til spillerne som er problemet.

– Vi er ikke ofte i en situasjon som det, med viten om at en seier gir oss avansement fra gruppa. For mennesker det er på en måte vanlig å forsøke å forsvare det. Vi forsvarte det på feil måte, sier han.

– Sitter igjen med mye mer info enn kun resultatet

– Vi hadde mange tegn til ordentlig god mentalitet. Jeg kjenner guttene bedre enn dere, jeg vet at de virkelig ønsker det. De valgte bare feil verktøy. Vi kunne ikke endre på det frem til 2–3. Gjennom livet trenger man erfaring for å lære.

– Ja, vi gjorde feil. Ja, vi var passive. I mange av situasjonene lå vi, som gruppe, for dypt. Vi spilte ikke fotball lenger. Det er sant. Jeg var faktisk ikke fornøyd med de første 45 minuttene, men vi scoret mål.

– Vi har mye mer informasjon fra en kamp enn bare resultatet. Det kommer til å bli en annerledes kamp mot Chelsea. Den skal spilles på Anfield, og hvis vi kan skape en spesiell atmosfære, vil det hjelpe oss.

Liverpool er ubeseiret på sine fem siste mot Chelsea, men samtidig har ikke blåtrøyene tapt på Anfield siden 2012 – med fire uavgjort og to seire, ligacup inkludert.

– Fortsatt et fantastisk lag

Nå er londonerne tre poeng foran Klopps lag. Chelsea kommer til Anfield etter seier i seks av sine sju siste, men forrige sesongs seriemester har med nederlag for Burnley, Manchester City og Crystal Palace tapt mer enn Liverpools to denne sesongen.

– I denne ligaen er det veldig vanskelig å få til den samme sesongen to ganger, spesielt når man mister spillere, sier Klopp.

– De mistet to avgjørende spillere i (Nemanja) Matic og (Diego) Costa. Forrige sesong var Chelsea et finjustert lag, og bortimot alt stemte i alle kamper. De forsvarte seg veldig bra og trengte ikke mange sjanser for å vinne.

– De er fortsatt veldig gode. De befinner seg i en situasjon som de sannsynligvis forventet seg. Manchester City svever for øyeblikket, og ingen har klart å håndtere dem hittil, men Chelsea er fortsatt et fantastisk lag.

Avspark på Anfield lørdag er kl. 18.30 på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]