Klopp er forberedt på vanskelige forhold i Stoke

Jürgen Klopp forventer en vanskelig kamp på vindfulle Bet365 Stadium.

28. nov 2017 kl 15.29 Einar Kvande

Jürgen Klopp har ledet sitt lag til seier i begge bortekampene han har vært involvert i mot Stoke. En seier kom i ligacupen, den andre i Premier League. Begge med ett måls margin.

– Da vi var der sist var været bra, om jeg skal være ærlig. Denne gangen blir det mørkt og trolig mye vind. Stoke er helt klart et vanskelig sted å reise til, for de har et godt lag med en fantastisk manager. En veldig erfaren manager. Og laget har også mye erfaring. De lever for stunder som dette: Hjemmekamper under flomlysene, og den stemningen det vil skape. Det er fint, men vi reiser ikke dit for å nyte stemningen eller lide under stemningen. Vi reiser dit for å ta poengene. Det er 100% klart, og det er hva vi må gjøre. Men det blir vanskelig, det har dere rett i, men det kjenner vi til, uttalte Jürgen Klopp til pressen på Melwood i ettermiddag.

En god dag

Forrige gang Liverpool besøkte Stoke vant de 2-1.

– Det var fantastisk. Jeg vet ikke om jeg husker det 100% riktig, men jeg tror det var etter en pause på grunn av landskamper. Vi hadde noen skader, og måtte forandre på laget. Vi tenkte også at vi måtte forandre system. Det fungerte ikke så bra. Første omgang var ikke særlig bra av noen av lagene, men jeg tror Stoke var tilfreds med hvordan kampen hadde vært frem til da. Vi forandret på flere ting i andre omgang, og Phil og Roberto utgjorde en stor forskjell. Det var fint. Det store samtaleemnet etter kampen var redningen til Simon Mignolet på en avslutning fra en halv meters hold. Det var en besynderlig kamp. Jeg tenkte ikke på det under forberedelsene, men nå når dere spør meg, så var det flere fine situasjoner. Scoringen til Roberto - pasningen fra Gini og Roberto satte ballen i mål. Det var en god dag for oss.

Bra mot de svakeste klubbene

Liverpool har prestert bedre mot klubbene på nedre halvdel av tabellen denne sesongen enn tilfellet har vært de foregående sesongene.

– Men nå vinner vi ikke mot topp seks-lagene! Ja, vi har hatt fremgang. Det er 100% sikkert. Vi er mer tålmodige til riktig tid i spesifikke kamper nå, noe som er veldig viktig for oss. Vi er i en veldig god forfatning. Chelsea er et veldig vanskelig lag å spille mot, men vi spilte mot dem på en helt annen måte enn vi har gjort de to foregående årene. Vi vant på Stamford Bridge, men dette var en helt annen kamp hvor vi dominerte. De kom til Anfield og lot oss ha ballen, og sa "angrip oss, prøv noe". Og vi gjorde det. Det er fantastisk. Helt fantastisk. Til syvende og sist ønsker du å vinne, og du må vinne, men vi klarte det ikke. Men jeg føler likevel at vi er på riktig vei, og det må vi vise igjen, igjen og igjen. Fra nå og frem til slutten av januar har vi en veldig avgjørende periode av sesongen, og vi må gjøre alt 100% riktig. Jeg føler vi er i stand til det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]