Dette skriver avisene:Klopp fikk betalt for å vise tillit til troppen sin

En seier som varmet på en bitende kald kveld i Stoke.

30. nov 2017 kl 09.20 Einar Kvande

James Pearce i Liverpool Echo konstaterer at Liverpool bestod testen med glans en iskald novemberkveld i Stoke.

– De leverte en prestasjon som viste hvilken bredde Klopp nå har i sin tropp, skriver Echo-journalisten.

Jürgen Klopp gjorde seks forandringer på laget fra Chelsea-kampen, uten at det gikk ut over prestasjonene i nevneverdig grad.

Heldige

– Liverpool kunne legge frustrasjonene over uavgjort mot Sevilla og Chelsea bak seg. De måtte imidlertid ta ut alle krefter etter at Sadio Mané ga dem ledelsen med en iskald avslutning. Liverpool-spillerne ga imidlertid ikke etter for presset. De sto opp og slo tilbake når Stoke prøvde seg.

– Gjestene var dog heldige da Simon Mignolet på et eller annet vis slapp unna med gult kort da han la Mame Diouf i bakken da Stoke-angriperen hadde fri vei mot mål.

Pearce konstaterer at innbyttet av Mohamed Salah sørget for en underholdende avslutning på kampen.

– Den vesle egypteren skremte vannet av Stoke-forsvaret, og de vil ha mareritt om ham.

Med sine to scoringer i går kveld er Salah oppe i 17 mål totalt før vi skriver desember. Det i en kamp som var den første han ikke startet siden i august.

– Selv som innbytter inntok han hovedrollen. Han spiller med en selvtillit som bare blir sterkere og sterkere, registrerer Pearce.

Solanke, Oxlade-Chamberlain og Lovren får skryt

De tilreisende Liverpool-supporterne hyllet sin helt etter kampslutt, men denne kampen handlet ikke bare om artistene Mané og Salah.

– Dominic Solanke var hjernen bak åpningsmålet, og ledet Liverpool-angrepet med bravur i sin første Premier League-kamp fra start. Alex Oxlade-Chamberlain fortsatte også fremgangen, slår Pearce fast.

– Dejan Lovren imponerte også i sin retur til startoppstillingen, og bidro sterkt til at Liverpool holdt nullen på bortebane for første gang i ligasammenheng siden mai. Det på en kveld da Klopp tok seg råd til å hvile Philippe Coutinho.

Klopp la litt om på formasjonen i denne kampen. Roberto Firmino spilte i en rolle like bak Solanke i en slags skjev 4-4-2-formasjon med Mané og Oxlade-Chamberlain på flankene.

– Det var et system som fungerte bra borte mot West Ham tidligere denne måneden, og det var paralleller til den kampen her, mener Pearce.

– Manés hurtighet skapte trøbbel for et Stoke-forsvar som sto høyt i banen, men det tok litt tid før Liverpool fikk kontroll på begivenhetene.

Slutt på måltørken

Shina Oludare i Goal.com fokuserer på at Sadio Mané fikk slutt på sin personlige måltørke i Premier League-sammenheng.

– Senegaleseren scoret for første gang i Premier League siden august, da han satte ballen i mål på Bet365 Stadium. 25-åringens forrige scoring kom mot Arsenal den 27. august, og han har slitt foran mål siden han ble utvist mot Manchester City, slår Oludare fast.

– Mot The Potters fant senegaleseren scoringsformen igjen, og scoret allerede etter 17 minutter, før innbytter Mohamed Salah avgjorde det hele med to sene scoringer.

Steve Madley i Express fokuserer på at det var Sadio Mané og Mohamed Salah som styrte showet i Stoke.

– Seieren var imidlertid kontroversiell, da hjemmelaget var rasende over at Liverpool ikke avsluttet kampen med 10 mann på banen, skriver Express-journalisten.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]