Klopp med god statistikk på Britannia

Det er første gang at Jürgen Klopp tar med sitt lag på «en kald onsdagskveld i Stoke» i ligaen, hvor det ofte blir scoringer og drama.

28. nov 2017 kl 17.31 Torbjørn Flatin

Det er en velkjent klisjé i fotballen, hvorvidt du er i stand til å kunne håndtere «en våt, kald tirsdags/onsdags kveld i Stoke». Med et av øyrikets mest lydhøre fans, sin ofte direkte spillestil, er det mange storlag som har slitt på det som nå er Britannia Stadium.

Jürgen Klopp sa det også på dagens pressekonferanse, at «Stoke lever for disse kampene».

Det er bare andre gang at tyskeren skal møte Stoke borte i Premier League etter at han kom til Liverpool og England. I fjor var det en ettermiddag i april, hvor Jonathan Walters ga vertene ledelsen mot et reservepreget mannskap fra Merseyside, før innbytterne Philippe Coutinho og Roberto Firmino snudde det etter pause.

Liverpool kan for øvrig føle lettelse over at kraftspilleren og Everton-supporteren Jonathan Walters nå har forlatt Midlands for å spille for Burnley. Med sju scoringer mot Liverpool er han den fra Stoke som har nettet flest ganger mot de røde.

Klopp har også opplevd flomlysene på Britannia en gang, da det på veien til finale i ligacupen ble 1-0 seier i ligacupen i januar 2015, da Jordon Ibe hadde et av sine få store øyeblikk med en liverbird på brystet.

Seier og tap

Hvis en går tilbake til de foregående sesongene, med Brendan Rodgers som manager, er det både hummer og kanari.

I 2015/16 var bortekampen i Stoke ligapremieren, og Philippe Coutinho ble en sen matchvinner. Det var en grell forandring fra avsluttende kamp sesongen før, da det ble 1-6 nederlag og stillingen til Rodgers som manager virket truet. På en dag hvor reserven Raheem Sterling ble hetset av bortefansen, etter å ha gjort det veldig klart at han heller ville spille for Manchester City.

I januar 2014 var det mørkt og kaldt, men det var ikke noe som enset en Luis Suarez i storform. To scoringer fra Luis bidro til en meget underholdende 5-3 seier i ligaåret hvor Liverpool scoret mer enn hundre mål.

Året før, på 2.juledag, var det også mørkt. Liverpool tok ledelsen etter to minutter på straffe ved Steven Gerrard. Men så var det Jonathan Walters igjen, med to scoringer, som sammen med Kenwyne Jones snudde til 3-1 seier for vertene.

Hva blir det i mørket på onsdag?

Har du innspill til journalisten?
[email protected]