– Ikke flaks at Salah scorer så mye

Se pressekonferansen til Klopp og Klavan foran Sevilla-kampen her.

20. nov 2017 kl 18.12 Marius Rabben

På plass i Sevilla har Liverpool-manageren og Ragnar Klavan holdt pressekonferanse før morgendagens Champions League-oppgjør.

Du kan se hele seansen i vinduet over.

Jürgen Klopp er på plass.

– Vi ser frem til dette

– Jo nærmere man kommer slutten av gruppespillet, desto mer avgjørende er kampene. Dette er den største kampen så langt – møte Sevilla i Sevilla.

– Sevilla er et veldig rutinert lag som spiller god fotball. Det er akkurat sånn Champions League bør være, og dette er noe vi ser frem til.

Klopp om Salah

Manageren får spørsmål om lagets toppscorer – om Mohamed Salah har gjort det enda bedre enn hva man håpet på.

– Han har oppfylt mine forventinger. Det er ikke flaks at han har scoret mye. Jeg er virkelig glad i Mo Salah, og jeg liker scoringene hans, men vi trenger ikke å prate altfor mye om ham nå. Jeg er mer interessert i hvordan målstatistikken hans blir i morgen kveld (enn frem til nå). Scoringene hans hjalp oss veldig mye i forrige kamp.

– Atmosfæren her er velkjent, og noe har jeg opplevd to ganger – medMainz og med Dortmund –men vi er ikke her for å nyte stemningen; vi er her for å få med oss et resultat. Det er jobben vår å sørge for at denne kampen ikke blir artig (for hjemmefansen). Det er ingen unnskyldning at vi ikke spiller på hjemmebane i morgen.

– Jeg er veldig fornøyd i Liverpool

Klopp ler når han får spørsmål om å være interessert i å trene Barcelona, og sier han blir i Liverpool så lenge klubben ikke vil sparke ham. Coutinho nevnes også i samme åndedrag som katalanerne.

– Alt pratet i sommer er ikke et problem nå. Phil er 100 prosent i Liverpool. Når markedet er stengt, er vi alle profesjonelle.

– Jeg er veldig fornøyd i Liverpool, akkurat slik jeg var det i Dortmund. Jeg har oppnådd drømmene mine allerede ved å jobbe for de største klubbene i verden. Jeg tenker ikke på noen andre klubber, enkelt og greit.

Klavan: – Har forsvart oss bra

Klavan tar over plassen til sjefen foran pressekorpset.

– De siste ukene har vært gode. Hele laget har prestert. Vi har forsvart oss godt sammen og vært kompakte.

– Jeg kom hit for å hjelpe laget og klubben. Det er det jeg har gjort de fire siste kampene. Hvis det fortsetter i morgen, så stiller jeg gledelig opp. Men jeg tar det kamp for kamp. Sier manageren at jeg skal fortsette, gjør jeg mitt beste og kjemper for poengene.

Om Salah

Det tar ikke lang tid før også stopperen får spørsmål om Salah.

– Salah er en strålende spiller. Man ser ham ikke så ofte på trening fordi han er så rask! Han har vært veldig god. Han er en veldig viktig spiller for oss og scorer viktige mål.

– Spansk fotball er unik

– Morgendagens kamp er veldig viktig. Dette er en avgjørende periode i gruppespillet, og selvfølgelig ønsker vi oss til utslagsrundene.

– Spanske lag har alltid vært veldig teknisk sterke med teknisk veldig gode spillere. Sånn har det alltid vært på dette nivået. Det er akkurat det samme angående motstanderen i morgen. Det er forskjellige typer lag i Premier League, men spansk fotball er unik. Det er derfor de har et av verdens beste landslag.

Pressekonferansen er over. Nå gjør spillerne seg klare til trening på Ramón Sánchez-Pizjuán.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]