SISTE ÅR?  Emre Can kan forlate klubben som Bosman-spiller etter denne sesongen.

James Pearce:«Liverpool kan ikke gi Can det han vil ha»

Jürgen Klopp håper fortsatt på en løsning med Emre Can.

Liverpool og Emre Can er ikke nærmere noen kontraktforlengelse. Tyskeren er fortsatt på den kontrakten han signerte da han kom til klubben i juli 2014, som skal være på beskjedne 35.000 pund i uka ifølge The Mirror.

James Pearce i Liverpool Echo skriver at at Jürgen Klopp fortsatt håper at sportsdirektør Michael Edwards og spillerens representanter skal komme frem til en løsning, og at Juventus er favoritter til å sikre seg spilleren på Bosman neste sommer.

Langt unna eiernes strategi

Echo-journalisten skriver videre at dette er langt unna det som er eiernes strategi.

«Dette er en skikkelig test for klubbens strategi som har handlet om å kjøpe ungt talent og utvikle spillere. Planen er ikke å bruke fire år på å utvikle en spiller og ta bort svakhetene, bare for at spilleren forlater klubben gratis like før han når toppen», skriver Pearce.

«Liverpool har selvsagt mistet toppspillere før, med Luis Suarez og Raheem Sterling, men forskjellen var at Liverpool innkasserte store summer som kunne bli investert i stallen. Barcelona betalte Luis Suarez sin utkjøpsklausul, mens Manchester City betalte Liverpools prisforlangende på 49 millioner pund.» 

Han viser til at selv spillere som ikke lykkes og slo gjennom på Anfield, som Jordon Ibe, Brad Smith, Kevin Stewart, Sergi Canos og Jerome Sinclair alle har forlatt klubben, men at Liverpool har fått godt betalt.

Kan ikke gi han det han vil ha

Pearce skriver at situasjonen mellom Liverpool FC og Emre Can er komplisert.

«Ikke bare krever hans representanter at han blir av klubbens best betalte spillere. De ønsker også en utkjøpsklausul som de røde mener er langt under hans markedsverdi.»

«Spilleren har insistert på at det ikke handler om penger, men det kan ikke handle om spilletid, for han har startet 13 av Liverpools 17 kamper denne sesongen».

Grunnen til at Liverpool ikke kan gå med på å ha en utkjøpsklausul i kontrakten, handler også om andre spillere.

«Spillere og agenter snakker sammen. Dersom Liverpool gir etter denne gang, vil de gi dem trøbbel når de skal forhandle frem nye kontrakter med spillere som Roberto Firmino og Sadio Mané».

At Liverpool var i en så sterk posisjon da Barcelona jaget Philippe Coutinho i hele sommer, var nettopp fordi han ikke har en slik klausul i sin kontrakt.

Klopp kommenterte situasjonen

På gårsdagens pressekonferanse kommenterte Jürgen Klopp situasjonen.

– Det er ingenting nytt om dette. Slik er det bare. Jeg har sagt dette flere ganger, og jeg kan godt gjenta meg selv enda en gang; Det er vår jobb å gjøre denne klubben så spennende som mulig. Slik er det bare. Det handler om å signere en kontrakt. Han har lov til å signere kontrakten mai også. Det gjelder til og med spillere som allerede er her, var responsen fra Klopp.

– Jeg har ikke problemer med dette. Jeg har sagt det mange ganger; Så lenge det ikke er noe som tyder på at Emre har tankene sine andre steder, trenger jeg ikke snakke om dette. Dette er helt normalt i fotball. Alt er greit fra min side, men jeg har altså ingenting nytt å berette.

Del

Emre Can

02.01.2018 19:27

Manchester United tar opp kampen med Juventus

21.12.2017 00:02

– De har ikke mistet fokus på Liverpool i ett sekund

Jürgen Klopp snakker om spekulasjonene rundt Philippe Coutinho og Emre Can.

18.12.2017 21:32

Juventus-sjef bekrefter Can-interesse

Siste Til vår nyhetsoversikt
18.01.2018 kl 16:07

Videodømming på Anfield for første gang

VAR vil bli benyttet i FA-cupkampen mellom Liverpool og West Bromwich.

+
18.01.2018 kl 14:07

Skadet trio tilbake i trening

Jordan Henderson ble ønsket tilbake til trening med åpne armer og et smil av Jürgen Klopp.

+
18.01.2018 kl 13:02

Vil ikke slippe Woodburn etter Coutinho-salget

Sunderland fikk nei til å låne 18-åringen.

+
18.01.2018 kl 11:20

– Jeg har lært mer på en halv sesong enn jeg har gjort på et helt liv

Lørdag kan Edvard Tagseth få sin Anfield-debut.

+