Avisrunden«Liverpool tok foten av pedalen etter pausen, og måtte betale for det»

Dette skriver avisene etter 3-3 i Sevilla.

22. nov 2017 kl 10.20 Arild Skjæveland

James Pearce, Liverpool Echo

Det var ikke et tap, men føltes som det etter at Liverpool kastet bort en fantastisk mulighet til å sikre sin plass blant de 16 siste i Champions League.

Etter å ha hatt full kontroll, falt Liverpool sammen. I en tøff atmosfære var det en skremmende mangel på tapperhet. Liverpool har ikke kastet bort en slik ledelse siden drømmen om Premier League-tittelen røk på Selhurst Park i mai 2014.

Men dette var ikke en kveld for syndebukker. Over hele linja var det uaksetabelt. Liverpool tok foten av pedalen etter pausen, og måtte betale for det.

Når det gjelder å ta seg videre, er ingen skade skjedd. Ett poeng vi være nok til å gå videre når Spartak Moskva kommer til Anfield 6. desember, og seier vil garantere at de røde blir gruppevinnere. Men Klopp burde hatt luksusen med at kampen ikke hadde betydning fire dager før Merseyside-derbyet, og det er ikke lenger tilfelle.

Les hele her.

Chris Bascombe, The Telegraph

Jürgen Klopp kom til Sevilla og håpte å kunne glemme minnene fra Liverpools finaletap i Europa League. I stedet fikk han gjenoppleve mye av det marerittet.

Selv Alberto Morenos feil i starten av andreomgang var identiske.

Som i Sveits, må spillerne ha lagt igjen hjernene sine i garderoben i pausen. De var så mye bra med hvordan Liverpool angrep i første omgang, men det bekymrende hvordan de gir etter under press.

Liverpool kunne, og burde ha vunnet samtlige av sine fem gruppespillskamper. Dette var en oppvisning i slurv som Klopp har vært vitne til for ofte.

Les hele her.

UTLIGNINGEN:
UTLIGNINGEN:  Sevilla utlignet til 3-3 tre minutter på overtid.

Oliver Kay, The Times

En litt sliten Jürgen Klopp sa etter kampen at det hadde vært en kamp med to halvdeler. Første halvdel proaktiv, og den andre passiv. Men problemet er ikke bare at de skrur av. Problemet er at selv om de angriper strålende, finnes det svake ledd og et kollektivt skjørt forsvar.

Klopp trodde at han hadde funnet en løsning etter noen disiplinerte kamper de siste ukene, men i går kveld, mot et Sevilla som nektet å gi opp, var det tilbake til berg-og-dalbanen som har definert hans tid i klubben. Oftest i positiv forstand, men for mange ganger også negativt.

I Sevilla vil dette bli husket som et legendarisk comeback. Wissam Ben Yedder, som scoret de to første målene før Guido Pizarro utlignet, sammenlignet det med det som skjedde i Istanbul i 2005 da Liverpool slo tilbake fra 0-3, og slo AC Milan for å vinne Champions League.

Men der Istanbul fortsatt er vanskelig å forklare, selv etter 12 år, var det mulig å forutse det som skjedde i går kveld, selv etter at Roberto Firmino scoret to mål og Sadio Mané ett i den første omgangen. De har tatt store steg under Klopp, men svakhetene Sevilla avslørte i Europa League-finalen i Basel for et og et halvt år siden er der fortsatt.

Les hele her (krever innlogging).

Andy Hunter, The Guardian

Uavgjortresultatet gjør at Liverpool topper gruppen, og trenger kun ett poeng hjemme mot Spartak Moskva neste måned for å gå videre. Men de skulle ha sikret gruppeseieren med å vinne i Spania.

Nedturen kan vise seg å være et større slag for Liverpools selvtillit, enn for håpet om å kvalifisere seg, men gjentakelsen av å vise slik svakhet etter en så imponerende start, var tungt for manageren. Defensivt ble de igjen avslørt, men en kan ikke legge skylden utelukkende på forsvarsspillerne. Vertene turte å bruke ballen, og var kliniske i den andre omgangen.

Innbytterne Emre Can og James Milner, som kom inn for Philippe Coutinho og Alberto Moreno, hadde store sjanser til å øke Liverpools ledelse på 3-2. Sevillas utligning på overtid virket uunngåelig da de ikke ble satt.

Les hele her.

Dominic King, Daily Mail

Det skulle ha vært avansement til utslagsrundene som gruppevinnere, men Liverpool må nå vente seg en nervøs kveld mot Spartak Moskva om to uker, der tap vil sende dem til Europa League neste år.

Det er noe med denne klubben og tremålsledelser som garanterer drama, men Klopp kunne virkelig ha klart seg uten at spillerne oppførte seg som at de var fulle i mørket i 45 minutter, da 3-0 ble til 3-3.

Les hele her.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]