Avisene etter 3-0 mot Southampton:«Liverpool ved god helse»

Med en sykdomsfri Jürgen Klopp og spillere tilbake fra skader konkluderes det med at troppen til LFC er frisk og rask, anført av kreative Mohamed Salah som er blitt toppscorer.

19. nov 2017 kl 13.20 Torbjørn Flatin

James Pearce, Liverpool Echo

«Dette var nøyaktig hva legen hadde foreskrevet. Etter sin nylige helsesjekk, fikk Klopp luksusen av å ha en stressfri ettermiddag da de røde begravde spøkelset Southampton med stil. Igjen var det Mo Salah som stod i bresjen med to dødelige scoringer før pause. Hans venstrefot er en tryllestav og han har fortryllet fansen på The Kop helt siden han kom fra Roma i sommer»

«Den egyptiske vingen, som forlot banen til øredøvende applaus og en bamseklem fra Klopp, har oversteget alle forventninger. I en verden med vanvittig inflasjon på transferbeløp ser hans pris på £36.9M ut til å være sesongens kjøp.»

«Salah er nok toppscoreren i Premier League, men dette var ikke en enmanns ryddejobb. De røde var imponerende i alle lagdeler. Dette var første gang Klopp kunne sende utpå angrepskvartetten med Salah, Roberto Firmino, Sadio Mané og Philippe Coutinho fra start i en ligakamp. De utfylte hverandre så bra, med en perfekt miks av slit og inspirasjon. Southampton greide bare ikke å håndtere deres bevegelse og oppfinnsomhet.»

«Til slutt kunne Liverpool cruise hjem seieren samtidig som Coutinho, Mané og Salah alle fikk seg et pusterom ved å bli byttet ut mot slutten. Denne gang var det Southampton som måtte ta sin medisin, mens de røde var i uforskammet god form.»

Andy Hunter, The Guardian

«Mohamed Salah ble kjøpt fra Roma for å gi fart og kreativitet, men har overgått det ved å score 14 mål på 18 kamper i alle turneringer for sin nye og takknemlige klubb. En kan bare undre seg over at den tidligere vingen til Chelsea ble utsatt for kritikk angående sine avslutninger tidligere i sesongen.»

«Da Salah ble byttet ut til stående applaus etter 80 minutter betød det at Klopp kunne nyte sin første ligaseier mot Southampton, på sitt femte forsøk, og tre poeng som gjør at Liverpool nå bare er et poeng etter Tottenham på 4.plass.»

«Gjestene truet sjelden og et lite forsøk på å komme inn i kampen tidlig i 2.omgang ble raskt knust av et Liverpool, hvor Trent Alexander-Arnold og Dejan Lovren spilte imponerende i forsvaret. Southampton ble totalt utklasset.»

Trent Alexander-Arnold
Trent Alexander-Arnold   med god kamp mot Southampton.

Chris Bascombe, The Telegraph

«Hvor komfortabel denne seieren var for Liverpool skal ikke undervurderes. De røde maktet ikke å score på fire forsøk forrige sesong, mot et forsvar som da var like sta som motstanden til å la seg lokke av megabud for Southamptons spillere. Den gangen hadde imidlertid ikke Liverpool Salah til å slå huller i andres forsvar. Han ble signert for å skape, men har isteden begynt å sette scoringsrekorder.»

«Virgil van Dijk var endelig på Anfield, og denne gang var det ingen klage fra Premier League. The Kop visste knapt om de skulle juble eller pipe. Den eneste applausen som ble forsvareren til del var en ironisk en, da han sleivet ut en klarering sent i kampen. Van Dijk fikk glimt av hva han har gått glipp av, da han hjelpeløs kunne bivåne hurtige angripere som løp i alle retninger utover i 2.omgang.»

«Liverpool har sakte men sikkert spilt seg i form, med 13 mål under fire påfølgende seire etter det ydmykende 4-1 tapet mot Tottenham i forrige måned. På samme tid forrige sesong ble en uimotståelig start ødelagt ved juletider. I år ser laget ut til kunne holde farten bedre i sitt forsøk på å gjenta en topp fire plassering.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]