– Må passe oss for balltap

Sevillas manager advarer laget sitt mot å gi Liverpool kontringsmuligheter.

20. nov 2017 kl 17.57 Marius Rabben

De rødes lynhurtige omstilling fra ballgjenvinning til angrep er noe Sevilla spesielt fokuserer på i forkant av tirsdagens viktige oppgjør på Ramón Sánchez-Pizjuán.

Møtet mellom lagene på Anfield i september endte som kjent 2–2, selv om spanjolene fikk hele 24 avslutninger imot seg. Manager Eduardo Berizzo erkjenner at de, tross forhåndsanalysene, ble tatt litt på senga av Liverpools taktikk.

Krever nøyaktighet

– Det var en kamp med raske omstillinger, hvor de ga oss problemer med farten sin etter å ha utnyttet at vi mistet ballen. De tok oss da vi ikke helt forventet det, og det er noe vi må tenke på i morgen, sier 48-åringen på pressetreffet før kampen.

– Noe av det viktigste for oss er å utnytte ballbesittelsen og ha dynamiske angrep. Vi må være forsiktige og nøyaktige i oppbyggingsfasen med ballen, og må sørge for at når vi først mister den, så er det så langt fremme på banen som mulig.

Det er vel vitende om at Premier Leagues toppscorer imponerer uke inn, uke ut i helrødt. Mohamed Salah scoret sitt 13. og 14. mål for Liverpool i helga, og havnet også i målprotokollen i forrige kamp mot Sevilla.

Øynene på Salah

– Salah er veldig direkte, veldig, veldig rask, og når han setter i gang fremover, er han veldig skummel. Vi må være obs, ikke bare på ham, men forsvarslinja vår. Vi må være organiserte, sier Berizzo.

– I forkant må vi ta vare på ballen og eventuelt miste en langt unna der Liverpool kan gjenvinne den og styrte i angrep.

Argentineren forklarer at Roberto Firmino gjør en viktig jobb når han åpner opp og frigir rom sentralt for Salah, og mener Sevilla fikk en forsmak på den taktikken da Iago Aspas gjorde noe liknende for Celta Vigo på Ramón Sánchez-Pizjuán lørdag.

Celta tok ledelsen før kvarteret var spilt, men scoringer av Luis Muriel og Nolito snudde kampen til 2–1 og tre poeng for laget som ikke har tapt hjemme på ett år.

Foran den nest siste kampen i Champions League-gruppespillet ligger Liverpool på topp med åtte poeng, mens Sevilla jakter like bak med sju. Spartak Moskva har fem, og Maribor har ett.

– Vi har en strålende mulighet til å oppnå hovedmålet vårt mot en enorm motstander. Disse viktige kampene krever både selvtillit og mental balanse, men vi må være smarte og ikke utålmodige. Det er ikke noe som passer oss. Vi må beholde roen, slik at vi kan velge rett kampplan og utføre den med balanse, fortsetter Berizzo.

Vil gjøre gjestene «ukomfortable»

Mot Celta satt spillere som Éver Banega, Jesús Navas og Wissam Ben Yedder på benken fra start, og Sevilla-manageren holder kortene tett til brystet før Liverpool-kampen. Men førstnevnte, som ble byttet inn etter 65 minutter, forventes fra start.

– Vi bestemmer oss i morgen. Vi kan gjøre endringer eller fortsette med samme lag som på lørdag. Dette kommer til å bli en veldig krevende, slitsom kamp, og det vil være press mot oss. Kampplanen vår baserer seg mye på å presse dem og gjøre dem ukomfortable, og derfor trenger vi spillere med energi.

På midtbanen forteller Berizzo at Banega og Steven N’Zonzi har oppgavene med å diktere laget.

– Spillere som Steven og Éver styrer spillet. Vi er et lag med mange spillere som stormer fremover, mens de er mer kontrollerende. I morgen vil det være viktig å styre tempoet når vi trenger det, og å utføre kombinasjonsspill når vi trenger det.

– Vi må unngå å miste kontrollen unødig, for Liverpool er et lag som kommer til å straffe deg.

Avspark i Sevilla tirsdag er kl. 20:45. Kampen sendes direkte på Viasport 1 og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]