Ox letter på sløret rundt Klopps rotasjonspolitikk

Alex Oxlade Chamberlain fikk en sjelden mulighet fra start i Premier League mot Chelsea. Han forventer å få flere sjanser i startelleveren frem mot jul.

29. nov 2017 kl 10.15 Einar Kvande

Alex Oxlade Chamberlain fikk sin andre ligakamp fra start for Liverpool mot Chelsea i helgen. London-gutten forventer at Jürgen Klopp fortsetter å rotere på mannskapet i det hektiske førjulsprogrammet.

Klopp gjorde fem forandringer på laget foran kampen mot Chelsea på Anfield, og Oxlade-Chamberlain var en av dem som dro nytte av det.

– Manageren har snakket om at han kommer til å rotere på laget. Det er en grunn til at han har samlet en stor tropp, og han har tro på alle. Jeg mener han viste det ved å bytte ut noen spillere, og sette noen store navn som virkelig har gjort det bra på benken mot Chelsea, uttaler Oxlade-Chamberlain til Liverpoolfc.com.

– Vi er inne i en veldig travel periode, og det er viktig at de som spiller er så friske og raske som mulig. Alle må bidra, selv om det er skuffende for de som blir satt på benken. Det fine med denne manageren, og det å være på dette laget, er at du vet at det alltid kan bli behov for deg i neste kamp. Du vil få sjanser.

– Du må bare sørge for at du er klar, og det holder alle på tå hev og motiverte. De spillerne som får sjansen ser ut til å gjøre jobben. Manageren har sagt til oss at: "Det er behov for dere alle her. Jeg vet at folk vil bli skuffet når de blir satt på benken, men dere kommer alle til å bli benyttet, så sørg for at dere er klare".

– Dette mener jeg han beviste med de forandringene han gjorde i helgen, og jeg er sikker på at det blir mange flere av denne type endringer, da vi er inne i en intens periode nå som det nærmer seg jul.

Tilnærmet full tropp

Med Adam Lallana tilbake fra skade har Jürgen Klopp nå en tilnærmet full tropp å velge fra, med unntak av langtidsskadede Nathaniel Clyne.

– Du ønsker selvsagt så mange store navn i troppen som mulig. Du ønsker at så mange som mulig skal være skadefrie. Med unntak av Clyney er nå alle tilbake, og klare for innsats. Det er bare bra for laget, uttaler Oxlade-Chamberlain.

– Det gir en beskjed om at vi har et godt lag når benken også er veldig sterk. Vi har spillere som kan komme inn og forandre kampene. Dette er også gode spillere. Det betyr mye for at vi skal være konkurransedyktige i ligaen.

– Alle lag ønsker å vinne ligaen og spille i Champions League, og nå starter FA-cupen også snart. Da trenger du en stor tropp som dette. Det hjelper at det er hard konkurranse om plassene.

– Det sørger for at ingen kan ta lett på oppgaven. Ingen tror de vil få spille bare fordi de har store navn, når de vet at det er gode spillere i køen bak dem som også ønsker å spille. Så dette er bare bra, og vil drive laget fremover slik at vi kan oppnå store ting.

Forventer fysisk tøff batalje i Stoke

I kveld skal Oxlade-Chamberlain og hans lagkamerater bryne seg på Stoke.

– Uansett hvor Stoke ligger på tabellen, om de gjør det bra eller ikke så bra i ligaen, så vil de alltid gi 100% mot storlagene, og de har støtten fra veldig entusiastiske hjemmesupportere også. Det er et tøft sted å få med seg poeng fra. Du vet hva du har i vente. Det blir en veldig tøff kamp. Det blir hardt og veldig fysisk tøft, men vi er klare for utfordringen og skal prøve å sette vårt preg på kampen.

– Det var positive ting å ta med seg fra kampen mot Chelsea, men vi har også områder vi må forbedre oss på. Guttene gleder seg til kampen, og vi går for tre poeng.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]