Spillerbørs mot Stoke:Mané og Lovren styrte i hver ende

Ærlig kjemping i forsvar, og med dødelige spillere offensivt, ble det en sterk borteseier i Stoke.

29. nov 2017 kl 23.37 Torbjørn Flatin

Simon Mignolet 6 – Et par gode og viktige utboksninger, ellers holdt dagens kaptein seg stort sett unna luftskytset til Stoke. Bommet på taklingen sent i 1.omgang og skulle ha vært utvist.

Joe Gomez 7 – Stod godt oppreist når Stoke etter en daff først halvtime begynte å spille røffere og mer direkte. Er etablert som førstevalget på høyrebacken nå.

Joel Matip 7 – Den elegante stopperen er nok ikke den som liker stilen til Stoke best, men kom tross alt bra fra oppgaven og håndterte lange Peter Crouch bra sammen med Dejan Lovren.

Dejan Lovren 8 – Kroaten ble noe overraskende spilleklar og var bra med helt fra start. Alt i alt vil Stoke lure på hvorfor de ikke scoret i løpet av kampen, men midtforsvaret gjorde likevel jobben, og Lovren gikk i front.

Alberto Moreno 7 – Litt av det meste fra aktive Alberto i kveld. Mistet posisjonen farlig et par ganger og hadde noen tvilsomme klareringer, men bidro med et par strålende opphentninger og taklinger, samt at han også var aktiv offensivt.

Emre Can 7 – Tyskeren vil ha likt seg utpå der den kalde onsdagskvelden med plenty av taklinger og kort. Bringer en pondus som Liverpool hadde god bruk for.

Georginio Wijnaldum 6 – Gini var nokså lite synlig før pause, men kom mer med når det åpnet seg etter pause og var aktivt med i flere kontringer i tillegg til en manns jobb på det defensive.

Alex Oxlade-Chamberlain 7 – Spilte mot farens gamle klubb, i en sjelden ligakamp fra start, og var helt opplagt tent. Så tent at Klopp valgte å ta ham ut etter et gult kort og krangel langs sidelinjen. Før det hadde han flere gode initiativ og virker å finne seg stadig mer til rette med en liverbird på brystet.

Sadio Mané 8 – Virket ikke helt på sitt råeste, men ble matchvinner med et flott åpningsmål og minst like bra forarbeid til 2-0. Var hele tiden Liverpools farligste våpen før Salah kom innpå og vanskelig å komme utenom som bestemann på det seirende laget.

Roberto Firmino 6 – Nydelig fremspill til sjansen som Solanke skulle ha scoret på og jobbet som vanlig godt, men var likevel en av de mer anonyme i oransje.

Dominic Solanke 7 – Unggutten hadde assist til 1-0 og skulle hatt det til 2-0 da Mané begynte å tenke for mye helt alene med keeper. Han skulle ha scoret selv også, men alt i alt en meget bra første ligakamp fra start i en vanskelig kamp.

Mohamed Salah – Mo hadde for få minutter på banen til å få poeng på vår børs (30 minutter), men to nye scoringer vil ha gjort ham en kandidat til banens beste – igjen.

James Milner – Gjorde en stødig jobb, og tok en dårlig corner, da Liverpool drepte kampen mot slutten.

Jordan Henderson – Jordan fikk ha på kapteinsbildet under overtiden, da Klopp lot Mané få sin hyllest.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]