Misfornøyd med kampoppsettet nyttårshelgen

Liverpool skal spille et dusin kamper fra den 18. november og frem til nyttårsaften, men det er den 13. kampen som irriterer Liverpool-manageren.

6. nov 2017 kl 15.43 Einar Kvande

Desember er blant årets travleste måneder for spillere og managere i Premier League, men det er kampoppsettet i nyttårshelgen som irriterer Liverpool-manager Jürgen Klopp.

Liverpool møter Burnley på Turf Moor bare 48 timer etter at de er vertskap for Leicester på Anfield. Klopp mener at Premier League burde ha vraket tradisjonen med to kamper på tre dager i nyttårshelgen, og heller lagt den siste runden til midtuken.

– Jeg må nesten spørre, er det noen grunn til at denne serierunden ikke spilles i den første midtuken i januar isteden? Vi er satt opp til å spille den 30. desember, og så den 1. januar. Det hadde vært enkelt å satt opp disse kampene den 2. eller 3. januar isteden. Jeg skjønner ikke dette, siteres Klopp av Liverpool Echo.

– Hvorfor er ikke det mulig? Er det en ny "Bonfire Day" eller noe slikt?

– Burnley-kampen er ikke TV-kamp, så folk kan ikke se den der, så hvorfor må den spilles den dagen?

Tirsdag eller onsdag

– Dersom det hadde vært TV-selskapene som hadde bestemt dette, hadde jeg skjønt det, for da kan man si "Ok, det er signert en kontrakt, så vi må spille den dagen". Men det er ikke tilfelle her. Jeg skjønner ikke hvorfor disse kampene ikke kan spilles tirsdag eller onsdag. Det er fortsatt lenge til disse kampene skal spilles. Det er sprøtt.

– Vi er ikke de eneste. Burnley må gjøre det samme, og det må andre lag også. Men dersom du møter noen som vet hvorfor det er slik, kunne du ha fått ham til å ringe meg?

Klopp ga uttrykk for den samme meningen også i fjor, da Liverpool spilte mot Manchester City på nyttårsaften før de møtte Sunderland mindre enn 48 timer senere. Liverpool avga poeng mot Sunderland, som var begynnelsen på en rekke med svært dårlige resultater i januar.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]