Over fem år siden forrige hjemmeseier mot Chelsea

Liverpool har slått Chelsea to ganger under Jürgen Klopp, men begge gangene i London.

23. nov 2017 kl 11.21 Arild Skjæveland

Liverpool har ikke slått Chelsea hjemme siden 8. mai 2012. Da var det Kenny Dalglish som var manager, og de helrøde vant 4-1 etter et selvmål av Michael Essien, og scoringer av Jordan Henderson, Daniel Agger og Jonjo Shelvey. Se høydepunktene i vinduet øverst i saken.

Siden det har fire kamper endt uavgjort, og Chelsea har vunnet to ganger. Sist Chelsea vant på Anfield var i 2014, da Liverpool jaktet ligagull. De tre siste kampene har endt 1-1.

To seire og to uavgjorte under Klopp

Jürgen Klopp fikk sin aller første ligaseier som Liverpool-manager mot nettopp Chelsea. Det var 31. oktober 2015, og José Mourinho var manager for London-klubben. Den dagen vant de helrøde 3-1 etter to scoringer av Philippe Coutinho, og ett av Christian Benteke.

Også forrige sesong vant Liverpool på Stamford Bridge. Dejan Lovren og Henderson scoret målene i 2-1 seieren, der kapteinens scoring var en perle.

Et Chelsea i form

Antonio Contes lag har hatt noen svake resultater denne høsten. Crystal Palace fikk sin første seier for sesongen da de slo blåtrøyene 2-1 i midten av oktober, og for tre uker siden fikk de juling i Roma og ble sendt hjem med 3-0. Men de siste ukene har de funnet tilbake til formen.

Først ble Manchester United slått 1-0. Deretter knuste de West Bromwich 4-0 i helgen, før de slo Qarabag med samme resultat i går kveld. Eden Hazard ser ut til å være tilbake i sin beste form igjen, etter skaden som holdt han ute i starten av sesongen.

Chelsea ligger på tredjeplass på tabellen, tre poeng foran Liverpool.

Kampen mellom Liverpool og Chelsea på Anfield har avspark kl. 18.30 lørdag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]