Ox skynder seg langsomt

Alex Oxlade-Chamberlain sier han er tålmodig med tanke på å etablere seg på Liverpools lag, men samtidig presser han seg selv for å klare det.

7. nov 2017 kl 10.29 Einar Kvande

Alex Oxlade-Chamberlain markerte sin første kamp fra start i Premier League for Liverpool med en scoring på London Stadium. Den tidligere Arsenal-spilleren håper det har økt hans sjanser til mer spilletid.

– Det er aldri enkelt å komme til et nytt lag med så mye kvalitet som vi har her. Det tar tid å finne seg til rette, lære en ny formasjon og en ny spillestil, innrømmer Oxlade-Chamberlain til Liverpoolfc.com.

– Jeg har vært tålmodig. Jeg ønsker å spille så mye som mulig, det er bare naturlig. Jeg må forsøke å imponere når jeg får sjansen, og hjelpe laget til å vinne gjennom å score mål og skape sjanser. Det er det eneste jeg kan gjøre.

– Jeg vil forsøke å gjøre dette, slik at jeg kan fortsette å presse på for å få en plass i startoppstillingen, akkurat som alle andre her. Konkurranse om plassene er det beste du kan ha.

Sterk vinnervilje

– Det viktigste er at vi vinner. Jeg er glad for resultatet, og det var selvsagt hyggelig å starte kampen også, sier Oxlade-Chamberlain om 4-1 seieren over West Ham.

Liverpool klarte å følge opp de to 3-0 seierene over Huddersfield og Maribor med et nytt overbevisende resultat.

– Manageren sa før kampen at det kunne bli en flott uke, og at det var opp til oss hvor bra uken ble, og han poengterte hvor fin den kunne bli. Vi visste vi måtte vinne, og vi ønsket å vinne. Vi ønsket å stå med 19 poeng etter kampen. Guttene var på hugget gjennom hele kampen, og fikk jobben gjort.

– Nå skal det spilles landskamper, mens noen av oss kan reise bort og lade batteriene før vi skal melde oss til tjeneste igjen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]