Tilbakeblikk:Pellegrino tilbake på Anfield

Mauricio Pellegrino vant mange medaljer som spiller, men ikke hos LFC, hvor han «skaffet» lagets reserver sølvtøy i Istanbul.

15. nov 2017 kl 14.42 Torbjørn Flatin

Han ble kalt for «den lange tynne pølsa» og Mauricio Pellegrino dannet i sin tid et legendarisk stopperpar i Valencia sammen med landsmannen Roberto Ayala. Under ledelse av Rafael Benitez ble det to ligagull tidlig i dette århundret, samt seier i UEFA-Cupen.

Kloke, men trege, Pellegrino hadde imidlertid passert toppen da han kom på fri overgang og signerte en seks måneders kontrakt på Anfield i januar 2005 som 33-åring.


Vikar for Sami

Mauricio ble en del av trenerteamet til Rafa, med fokus på forsvarsspillet, samt at han vikarierte for Sami Hyypiä i Premier League. Den store finnen begynte å merke kjøret og ble spart til viktigere kamper i Champions League, i en sesong hvor de røde var hektet av i serien.

Hyypiä og Liverpool imponerte i Champions League, mens innsatsen til Pellegrino som spiller ikke var nok til at det ble noen rop om at han måtte få sin kontrakt fornyet.

Han fikk 12 ligakamper og en kamp i ligacupen for Liverpool. En stor Beatles-fan hadde han bare en halv sesong med de helrøde.


Avslutning i Istanbul

Den sportslige avslutningen vil han imidlertid huske, da han var en del av troppen som reiste ned til Istanbul for å spille finale i Champions League mot Milan. Dramaet som utspant seg på Ataturk stadion under 120 minutter og påfølgende straffespark-konkurranse er fotballhistorie.

Hva som kanskje ikke er like kjent er at Fernando Morientes, sammen med Mauricio Pellegrino, greide å få de spillerne til Liverpool som ikke var med i troppen inn på banen da utdelingen av medaljer skulle finne sted. Det inkluderte Neil Mellor og Florent Sinama-Pongolle, som begge scoret avgjørende mål mot Olympiakos i den siste kampen i gruppespillet.

Mellor var skadet da finalen ble spilt, men forteller at flere av Milans spillere bare hadde gått fra sine sølvmedaljer etter skuffelsen over å ha gitt bort en 3-0 ledelse. Maldini og Shevchenko var blant de fem hvis medaljer lå igjen. Pellegrino plukket dem så opp og ga dem til klubbens reserver som tidligere hadde bidratt i turneringen.

Til lørdag er Mauricio Pellegrino tilbake på Anfield, da argentineren vil lede Southampton som manager – mot Liverpool.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]