Prøvde å kjøpe Liverpool FC

Hodgefondet Mill Financial har ikke blitt tilkjent noen erstatning etter at de mente de var blitt forhindret fra å sikre seg kontrollen over Liverpool Football Club.

16. nov 2017 kl 22.48 Torbjørn Flatin

Et nytt og lite, og kanskje det siste, kapittelet er blitt skrevet om overtakelsen av Liverpool FC. Da New England Sports Ventures, nå Fenway Sports Group (FSG), kjøpte klubben som holder til på Anfield, i oktober 2010.

Mill Financial gikk i etterkant til sak mot Royal Bank of Scotland (RBS) og George Gillett, da de mente de var blitt fratatt muligheten til å erverve seg Liverpool FC. Gillett og Tom Hicks skyldte RBS £280M og det var i realiteten banken som eide klubben mot slutten, og ikke de to amerikanerne.

Gillett hadde i tillegg lånt 70 millioner euro fra Mill Financial, og hedgefondet Mill hevdet at de senere ble tilbudt 50% av hans del i LFC. De hevdet også at de var blitt enige med Gillett om at de skulle informeres om noen avtaler som var på gang om å selge Liverpool. Ifølge Mill Financial kom denne meldingen først grytidlig samme dag som styret i LFC bestemte seg for å selge.

Til retten hevdet også Mill at de ville ha møtt alle bud for Liverpool og høynet med £20M, inntil maksimum £385. Til slutt fikk nåværende FSG under ledelse av John W. Henry tilslaget for om lag £300M.

Hovedforsvaret til RBS var at Mill Financial ikke hadde blitt påført noen tap under transaksjonen, mens Gillett hadde per mars 2016 betalt tilbake over halvparten av hva han skyldte dem.

Alle anklager fra Mill Financial ble imidlertid avvist av retten, uten tildeling av noen saksomkostninger.

Liverpool FC og FSG var ikke involvert annet enn at det ble gitt noe bevis i form av private e-mails.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]