Avisrunden«Rotasjon er forståelig, men hvorfor velge en av de største kampene i sesongen?»

Dette skriver avisene etter 1-1 mot Chelsea

26. nov 2017 kl 11.10 Arild Skjæveland

James Pearce, Liverpool Echo

For andre gang denne uka, var Liverpool nær en viktig seier, men akkurat som i Champions League tirsdag kveld snublet Jürgen Klopps lag når de kunne se målstreken, og supportere forlot kampen med et uavgjortresultat som føltes som et tap.

Når alt komme til alt så kontrollerte ikke Liverpool kampen godt nok etter at Salah hadde scoret sitt 15. mål i en oppsiktsvekkende debutsesong på Anfield.

Kampledelsen var svak i Spania i midtuka, og det var ikke mye bedre her. Klopp reagerte sent da Antonio Conte kastet inn alt han hadde, og sendte inn Cesc Fabregas, Pedro og Willian.

Dersom Liverpool hadde klart å holde på ledelsen hadde Klopps avgjørelse om å spare Sadio Mané og Roberto Firmino blitt sett på som en genistrek før onsdagens tur til Stoke. Sånn det ble, så lønnet ikke gamblingen seg. Mané var tydelig opprørt over at han knapt rakk å bli svett, mens Firmino ble sittende på benken.

Rotasjon er forståelig med kampprogrammet Liverpool har, men hvorfor velge en av de største kampene i sesongen? Liverpool gikk inn i krigen uten to av sine viktigste våpen.

Det var positive ting å ta med seg fra skuffelsen. Alex Oxlade-Chamberlain er ikke på Manés nivå, men han kan være stolt av jobben han gjorde mot klubben han takket nei til før han gikk til Liverpool i sommer. Dette var et nytt steg i riktig retning.

Les hele her.

James Northcroft, The Sunday Times

Så snart Salah scoret ville Jürgen Klopp trygge det med å ta ut Daniel Sturridge og forsterke midtbanen. Da gikk Conte for det, og endret kampbildet med sine bytter.

Klopp var irritert. Han hadde ønsket å ta tilbake initiativet med å sette inn Sadio Mané og Adam Lallana, og spille 5-3-2, men Michael Oliver ba han vente, og forklarte Klopp etterpå at han trodde det var for å sløse tid. Da kom Willians mål.

Oxlade-Chamberlain hadde sin beste kamp siden han kom til Anfield, mens Sturridge ga angrepet uforutsigbarhet. Chelsea på sin side hadde flere gode kontringer, der Hazard hele tiden var en trussel.

Roman Abramovich må ha brukt kampen på å lure på hvordan i alle dager han solgte egypteren. Som Kevin de Bruyne gjorde i september, herjet han med sin gamle klubb.

Les hele her (krever innlogging).

Andy Hunter, The Guardian

Chelsea kan ha vært heldige med et innlegg som gikk i mål og sikret dem et poeng på Anfield, men Antonio Conte mente at Liverpool var heldige som fikk noe i møte med den regjerende Premier League-mesteren.

Chelsea-manageren mente laget dominerte på Anfield, skapte de beste sjansene, og var uheldige da Mohamed Salah scoret sitt 10. ligamål for sesongen. Conte hadde gjort fem endringer på laget som slo Qarabag på onsdag.

Den lange flyturen fra Qarabag i morgentimene på torsdag hadde ingen synlig effekt på Eden Hazard, som må ha vært på første klasse. Chelseas playmaker sto bak nærmest hver eneste trussel i den første omgangen. Chelsea lå dypt og lot Liverpool ha ballen, men var farlige på kontringer der Hazard fant rom for å bygge opp angrep.

Selv etter kollapsen i andreomgang i Andalusia, og en intensiv periode med 13 kamper på 44 dager, var det overraskende at Liverpool startet uten Roberto Firmino og Sadio Mané mot et så godt forsvar. Klopp satte to av tre førstevalg i angrep på benken.

Klopps taktikk fungerte frem til Willians heldige scoring. Hjemmelaget hadde stort sett holdt under kontroll i den andre omgangen, men hevet spillet etter byttene med Cesc Fabregas, Pedro og Willian. Willian hadde få valg når han passerte Ragnar Klavan med fem minutter igjen, men prøvde et innlegg mot bakre stolpe som seilte over Mignolet.

Les hele herog her.

Sam Wallace, The Telegraph

Klopp tok en stor avgjørelse med å hvile Mané, og bare sette ham inn sent. Muligens fordi han fortsatt er på vei tilbake etter skade. Conte hadde gjort mye av det samme etter midtuken i Champions League, med Cesc Fabregas, Willian og Pedro på benken, før han satte dem inn sent.

Chelsea scoret fem minutter før slutt, da Liverpool begynte å tro at Premier Leagues toppscorer Mohamed Salah hadde sikret en viktig seier. Egytperen har ti ligamål, og er i fantastisk form. Han er det nærmeste Liverpool har til Chelseas stjernespiller Eden Hazard, som var glimrende i den første omgangen, men ikke klarte å score.

Les hele her.

Rob Draper, Daily Mail

Det ble en duell mellom en som hadde sluppet unna, mot en som valgte å bli. Liverpool og Chelsea kjempet om poengene på Anfield på lørdag, men det var vanskelig å ta øynene bort fra de to beste spillerne Mohamed Salah og Eden Hazard.

Hazard, den som valgte å bli, dominerte i førsteomgangen. Han var en trussel, og kunne ledet Chelsea til seier. Salah, spilleren som ble solgt av Chelsea i 2016 etter to år på utlån, hadde sitt øyeblikk i den andreomgangen, og fortsatte å bygge på sitt gode rykte.

Du kan si at Chelsea hadde fortjent et poeng. De var strålende i førsteomgangen, da Hazard var glimrende. De spilte sin rolle med veldig farlige kontringer. Begge lag hadde sine øyeblikk, og viste svakhetene som gjør at de ikke vinner ligaen denne sesongen. I ettermiddag kan de være 14 og 11 poeng bak Manchester City, etter 13 spilte kamper.

Les hele her.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]