– Så lenge Emre ikke gir meg noe signal om at han tenker på andre klubber er ikke dette noe tema

Jürgen Klopp hadde lite lyst til å diskutere Emre Cans kontraktsituasjon med pressen.

3. nov 2017 kl 19.17 Einar Kvande

Liverpool-manageren fikk spørsmål om Emre Cans fremtid i klubben under dagens pressekonferanse på Melwood. Tyskeren har som kjent en kontrakt som løper ut til sommeren, og kan signere en pre-kontrakt med utelandske klubber allerede i januar.

– Det er ingenting nytt om dette. Slik er det bare. Jeg har sagt dette flere ganger, og jeg kan godt gjenta meg selv enda en gang; Det er vår jobb å gjøre denne klubben så spennende som mulig. Slik er det bare. Det handler om å signere en kontrakt. Han har lov til å signere kontrakten mai også. Det gjelder til og med spillere som allerede er her, lød responsen fra Klopp.

– Jeg har ikke problemer med dette. Jeg har sagt det mange ganger; Så lenge det ikke er noe som tyder på at Emre har tankene sine andre steder, trenger jeg ikke snakke om dette. Dette er helt normalt i fotball. Alt er greit fra min side, men jeg har altså ingenting nytt å berette.

Er ikke bekymret

Oppfølgingsspørsmålet var om Klopp er bekymret over at Can kan diskutere en overgang bort fra Anfield allerede i januar.

–Nei. Dette er også en del av fotballen. Dersom det skjer, kan vi ikke gjøre noe med det.

– Vi forsøker, dersom vi har en spiller som har en kontrakt som løper ut til sommeren og han er god, noe Emre helt klart er. Da forsøker vi å gjøre det vi alltid har gjort. Vi ser på dette som en mulighet for oss alle.

– Dette er en spesifikk sak. Hva kan jeg gjøre nå? Jeg kan fortelle dere hva det ikke er: Det er ikke noe stort problem som vi må løse nå. Det er ikke vits å legge press på spilleren, eller legge press på klubben. Blir folk sinte fordi de tror vi ikke bryr oss lenger?

– Det gir ingen mening for meg. Vi må respektere selv en kontrakt som går mot slutten. Det er som det er. Det er to parter som kunne ha gjort ting annerledes, klubben og spilleren, og nå har jeg allerede snakket for mye om dette. Det er bare en normal situasjon.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]