Avisene etter 4-1 mot West Ham«Salah ser ut til å være det beste kjøpet noen av toppklubbene har gjort»

Dette skriver avisene dagen etter Liverpools seier på London Stadium.

5. nov 2017 kl 10.24 Arild Skjæveland

Jonathan Northcroft, The Sunday Times

Mens London Stadium ble tømt, og hjemmesupporterne var lei av å pipe, sang Liverpools supportere om at Slaven Bilic sitt lag skulle rykke ned sammen med Everton. Jürgen Klopp kunne til og med sette inn Dejan Lovren for en liten løperunde for å fikse litt på selvtilliten. West Ham var patetiske, og heldige. 4-1, og det kunne vært så mye verre.

Liverpool kjørte over dem, som i en treningsøkt mot utstillingsdukker.

De røde ble ikke satt på prøve før Andy Carroll kom inn til pause, og sørget for usikkerheten i forsvaret som førte til at Joe Gomez fulgte ballen og ikke mannen på innlegget fra Andre Ayew da Manuel Lanzini trakk seg bort, tok ballen ned på brystet og løftet ballen over Simon Mignolet på volley.

Mané imponerte, etter kun to treningsøkter siden han kom tilbake fra hamstringskaden. Klopp sa at han aldri hadde tatt inn igjen en spiller etter så få treninger, men at «Sadio er en liten maskin».

Spillerbørs: Mignolet 6, Gomez 6, Matip 7, Klavan 6, Moreno 7, Oxlade-Chamberlain 8 (Lovren 87min, 6), Can 7, Wijnaldum 6, Salah 9, Firmino 7 (Solanke 87min, 6), Mane 7 (Milner 77min, 6)

Les hele her(krever innlogging)

Andy Dunn, The Mirror

På gamle Olympiastadion, så måtte det bare handle om en fyr som het Mo. Salah denne gang, ikke Farah, men begge er flotte idrettsutøvere. Med en sprint i løpebanen ved siden av Sadio Mané kom det første målet.

Liverpools rekruttering har fått mye kritikk, og mange vil si at Jürgen Klopp fortsatt bør være på jakt etter en ny keeper. Klopp gjorde sitt nåværende førstevalg, Simon Mignolet, til kaptein. Det er en setning du ikke ser for deg å skrive særlig ofte. Foran Mignolet har Klopp veldokumenterte defensive utfordringer, og kritikken har kommet for hvem de ikke kjøpte i sommer.

Samtidig ser Salah ut til å være det beste kjøpet noen av toppklubbene har gjort. Han kan være sesongens signering. Det meste en enkeltspiller har scoret siden Luis Suarez forlot Liverpool er de 14 målene Philippe Coutinho scoret forrige sesong. Salah vil ikke få det like enkelt mot alle forsvar som mot West Ham, men Salah vil seile forbi 14 mål før jul. At det var 36 millioner pund «well spent» er allerede klart.

Det samme kan ikke bli sagt om Alex Oxlade-Chamberlain som kom for en lignende sum enda, men dette var uten tvil en av hans beste kamper for Liverpool.

Les hele her.

James Pearce, Liverpool Echo

Dersom Jürgen Klopps forrige tur til London viste Liverpools klare svakheter, viste denne kampen mot West Ham deres ekstreme styrker. En flott seier som økte presset på Slaven Bilic, og sørget for at Liverpool går til landslagspausen høyt oppe.

1-4:
1-4:  Jürgen Klopp jubler etter 1-4 på London Stadium.

Tre strake seire, mot middels motstand, siden det som skjedde på Wembley har ikke bare gitt tilbake stoltheten, men også gitt håp om at de kan utfordre hjemme og i Europa.

Mohamed Salah stjal showet på London Stadium, der hans dobbel gjorde at han er oppe i 12 scoringer på 17 kamper. For å sette det i perspektiv, er det ingen Liverpool-spiller som har scoret mer enn 14 mål siden Luis Suarez dro til Barcelona i 2014.

Det har vært mye snakk om at de røde mangler en talisman som kan score 25 mål i sesongen. Det viser seg at Klopp allerede har hentet en, og Salah er mannen. Dersom han holder seg skadefri, og leverer slik han har gjort, er det ikke umulig at han kan nå 30.

Liverpool er nå a poeng med Chelsea på fjerdeplass i Premier League og topper sin Champions League-gruppe. I tillegg er Philippe Coutinho og Adam Lallana snart tilbake. Spillerne Klopp disponerer fremover på banen er skremmende.

Echo sin børs: Mignolet 6, Gomez 5, Matip 6, Klavan 6, Moreno 7, Can 7, Wijnaldum 6, Oxlade-Chamberlain 7, Mane 7, Salah 8, Firmino 8.

Les hele her.

Sam Wallace, The Telegraph

Skal en se på effekten Mohamed Salah har hatt på Liverpool, er det nok å vite at de to målene mot West Ham gjorde at han nå er to mål bak de 14 som Philippe Coutinho scoret hele forrige sesong, da han endte som lagets toppscorer.

Salah scoret sitt 11. og 12. mot et håpløst West Ham-forsvar, som ble overkjørt av egypteren og lagkamerat Sadio Mané som var tilbake fra skade etter kun to treningsøkter. Når landslagspausen er over, håper Jürgen Klopp å ha Adam Lallana og Philippe Coutinho tilbake igjen, og laget som ble slaktet på Wembley av Tottenham kan være i posisjon til å konkurrere igjen.

Liverpool vant sin tredje strake kamp, noe de ikke har gjort siden august. Mye av det var takket være Salah som nå har 12 mål denne sesongen og fortsatte det gode samarbeidet med Sadio Mané da de kontret inn Liverpools første. Salah kom til klubben i sommer, og Klopp sa at det var en enstemmig avgjørelse fra speideravdelingen og trenerne. For 34 millioner pund ser han allerede ut til å være verdt pengene.

Les hele her.

Jacob Steinberg, The Guardian

Det var en ny fiasko på direktesendt TV. For tiende gang har West Ham sluppet inn minst tre mål på hjemmebane siden de flyttet til London Stadium forrige sesong, og nok en gang var det bedre å komme seg ut før rushtrafikken heller enn å bli sittende på setet.

Det eneste positive for West Ham sin manager var at Liverpool ikke var mer effektive, noe som er rart å si etter en 4-1 seier som førte Jürgen Klopps lag opp på sjetteplass, bak Arsenal og Chelsea på målforskjell.

Liverpool falt sammen på sin siste tur til London, og tapte mot Tottenham på en måte som gjorde at folk satte spørsmålstegn ved Jürgen Klopps metoder. De trengte tid å omstille seg til et nytt system med Alex Oxlade-Chamberlain til høyre og Salah i rommet bak Roberto Firmino, med Mané som et konstant uromoment på det overraskende comebacket etter en måned ute med hamstringskade.

Les hele her.

TOMÅLSSCORER:
TOMÅLSSCORER:  Mohamed Salah scoret to mot West Ham.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]