– Stoler 100 prosent på Moreno

Jürgen Klopp sier han selv er ansvarlig for feilene som ble gjort i Sevilla.

24. nov 2017 kl 19.03 Marius Rabben

Etter en imponerende sommer og høst havnet Alberto Moreno i fokus med negativt søkelys igjen tirsdag, da han forårsaket frisparket foran 1–3 og straffesparket til 2–3.

Under knallhardt press fra hjemmelaget valgte Klopp å bytte ut spanjolen, som spilte mot sin tidligere klubb, sammen med Philippe Coutinho etter 64 minutter. James Milner tok over som venstreback.

– Jeg kunne gjort noe annerledes

– Jeg har selvfølgelig snakket med Alberto, og jeg er veldig fornøyd med formen og prestasjonene hans, sier Liverpool-manageren.

– Ja, jeg vet at denne kampen åpenbart ikke var hans beste, og da er det mitt ansvar. Jeg kunne ha gjort ting annerledes.

Klopp påpeker at han på ingen måte har mistet tilliten til 25-åringen.

– Ikke spilleren som har skylda

– Det var helt klart vanskelig i Sevilla med alt rundt; alle snakket med ham slik de snakker med et familiemedlem. Han reiste derfra, men mange andre som kjenner ham er der fortsatt. Konsentrasjonen faller én, to eller tre prosent, og du kommer litt på etterskudd, og det var slik det startet.

– Responsen min ville vært å tenke på lagoppstillinga, gjøre endringer eller bytte tidligere eller noe annet. Det er ikke spilleren som skal ha skylda; jeg er 100 prosent ansvarlig for det, forklarer Klopp.

– Jeg fortalte ham at jeg fortsatt stoler 100 prosent på ham. Kampen er over. Hvordan man slipper inn mål, er ikke viktig lenger, kun for analysene. Vi vet hvordan vi havnet i de situasjonene, og det er det vi er nødt til å rette på.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]