Tirsdagens landskamperStrålende Gomez var banens beste

Fire røde var i aksjon på Wembley, og 20-åringen i Englands midtforsvar var banens beste.

14. nov 2017 kl 23.07 Arild Skjæveland

Joe Gomez har hatt litt av en uke. På fredag fikk han sin første A-landskamp mot Tyskland da han kom inn etter 24 minutter og var med på å holde nullen. Tirsdag kveld var selveste Brasil motstander, og 20-åringen skulle starte. Mot en angrepsrekke med Gabriel Jesus, lagkamerat Philippe Coutinho og Neymar.

England spilte med en trebackslinje, og Gomez var strålende. Så god at han ble kåret til kampens beste spiller.

Philippe Coutinho hadde mye ball, og hadde en brukbar mulighet, men det var ingen storkamp av verken Coutinho eller noen av de andre brasilianske stjernene. Roberto Firmino kom inn det siste kvarteret uten å markere seg.

En annen som spilte et kvarter, og markerte seg, var Dominic Solanke. Han fikk sin landslagsdebut i kveld, og var involvert mye på slutten. Han vant et frispark i brukbar skuddposisjon, og kunne ha scoret selv da han fikk en bra sjanse på bakre stolpe, men en dårlig førstetouch ødela for ham.

Moreno fikk spilletid

Alberto Moreno kom inn for Jordi Alba og spilte andreomgangen da Spania og Russland spilte 3-3 i St. Petersburg. Det var hans fjerde landskamp, og den første etter at han signerte for Liverpool i 2014.

Simon Mignolet holdt nullen i sin 20. landskamp, da Belgia slo Japan 1-0 i en privatlandskamp. Romelu Lukaku scoret kampens eneste mål etter 72 minutter. Divock Origi kom inn for Lukaku to minutter senere.

Emre Can spilte 83 minutter som høyreback da Tyskland tok imot Frankrike i Køln. Spilleren som kom inn var Lars Stindl, som scoret utligningsmålet for tyskerne på overtid. Det endte 2-2.

Danny Ward sto hele kampen, mens Ben Woodburn spilte 71 minutter da Wales spilte 1-1 hjemme mot Panama. For Wales U21 startet Harry Wilson, og storscoreren fra Liverpool U23 skal ha kommet til en god mulighet. Oppgjøret mot Romania endte 0-0.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]