– Tålmodighet er en dyd

De tre poengene var viktigst for Jürgen Klopp på en kveld hvor Sevilla slo Spartak Moskva.

2. nov 2017 kl 00.39 Einar Kvande

Liverpool leder gruppe E i Champions League etter 3-0 over Maribor. De røde slet med å finne en vei gjennom slovenernes forsvar i første omgang, men etter pause løsnet det, og scoringer av Mohamed Salah, Emre Can og Daniel Sturridge sørget for en komfortabel seier.

Resultatet betyr at Liverpool har ett poeng mer enn Sevilla før lagene skal møtes i Spania i neste runde.

Jürgen Klopp var glad for at hans lag var så tålmodige mot Maribor.

– Det er veldig viktig for en fotballspiller å være tålmodig. Det gjør alltid livet enklere om du får en god start, men når du ikke får det må du bare fortsette å spille godt, ellers vil du få problemer med en gang.

– Førsteomgangen var ikke så veldig spennende. Det var veldig vanskelig. Vi visste at de kom til å spille slik. Alt annet ville ha vært en stor overraskelse.

– Feltet var fullt av spillere i Maribor-drakt, og vi kom oss ikke gjennom. Vi tok ikke vare på skuddmulighetene heller, når vi hadde sjansen. Roberto var veldig livlig, og forsøkte alt. Problemet var imidlertid at han ikke var i feltet når vi forsøkte å legge inn. Ikke hver gang, men ofte. Han hadde en fin heading. Men dette var problemene vi hadde.

– Kampen lignet veldig på vår forrige kamp, for å være ærlig. I pausen sa vi at guttene måtte være tålmodige. Vi kunne ikke tillate oss å bli frustrerte. Det var små tegn på at vi ikke var helt på hugget i pressingen, og det er viktig at vi er det.

– Pressing er en fantastisk playmaker. Du får ballen tilbake, og rommene er der. Vi satte ikke nok fart på i disse situasjonene.

– I andre omgang startet vi med en fantastisk scoring. Et godt innlegg og god timing av Mo også, som kom inn i boksen i en sentral posisjon.

– Den andre scoringen var fantastisk spill, hvor vi satte fart på små flater, spilte vegg og skjøt. Den tredje scoringen kom etter en dødball.

– Jeg er fornøyd, spesielt med resultatet og responsen vår. Det var ikke den beste kampen vi har spilt, men før kampen visste vi at vi maksimalt kunne få åtte poeng etter kampen. Tre mål er bra. Vi holdt nullen, noe som er bra, og vi har åtte poeng, noe som er perfekt.

Ny Salah-scoring

Mohamed Salah kom nok en gang på scoringslista.

– Han er en veldig offensiv midtbanespiller, om ikke spiss. Han liker disse situasjonene. Han bruker farten sin på små flater, og kommer bakfra.

– Problemet i første omgang var at vi ikke benyttet oss nok av disse løpene. Roberto må være der for å ha noen å spille vegg med, og for å holde på ballen, slik at vi kan flytte opp. Ox og Mo ga oss disse mulighetene, men vi spilte ikke ballen. Det handler om tålmodighet, men også om å gjøre de riktige tingene til riktig tid, for det er lett å miste tålmodigheten i en kamp som dette. Mot slutten av første omgang så det ut som vi skulle gjøre det, men vi var tilbake der vi skulle være i andre omgang og avgjorde kampen ganske tidlig.

– Det er alltid en lettelse å få det første målet. Det gjør godt for spillerne. Vi jobber hardt for dette.

– Maribor forandret spillestilen sin helt, men de viste hele tiden at de kunne spille fotball. Det var vanskelig for oss. Vi hadde ballen hele tiden, men var ikke i riktig formasjon når de fikk ballen, så de fikk spille fotball, noe som førte til at vi måtte løpe mer enn vi burde ha vært nødt til.

– De hadde ingen reelle sjanser. De hadde et skudd eller to, og det er kanskje helt greit. Men scoringene våre var en lettelse.

Ny straffebom

James Milner bommet på straffespark. Det var den fjerde straffen på rad som Liverpool har misbrukt på Anfield.

– Etter at du har vunnet er du ikke så bekymret for slike ting, men du liker det selvsagt ikke.

– Jeg syntes James tok et meget godt straffespark, men det var en fantastisk redning også. Vi må respektere det.

– Straffesparket vi misbrukte i helgen var kanskje ikke så kreativt, men i dag var den god. Før det misbrukte Roberto en, og før det Millie igjen. Ja, vi vil helt sikkert finne en spiller som kan ta dem. Uansett fikk vi straffesparket etter dribling i verdensklasse av Roberto. Det var veldig bra.

– Når du vinner er du fornøyd med resultatet, og nå har vi vunnet to kamper på rad. Neste kamp er mot West Ham. Jeg må gjøre en analyse før vi sier noe mer om dette. Men ja, vi har alt vi trenger, det er 100% sikkert.

– Jeg snakker ikke om enkeltspillere når vi taper, men vi savnet tre spillere i kveld, og vi mistet i tillegg Gini etter 15 minutter, så det blir fire. Vi savner noen av de mest kreative spillerne i ligaen i Sadio Mané, Phil Coutinho, Adam Lallana og Gini Wijnaldum. Det gjør ikke livet enklere uansett hvilke planer du hadde før kampen. Spillerne må gjøre jobben. De har verktøyet. De vet hva de skal gjøre. Men alle situasjoner er alltid litt forskjellige. Ja, vi er bedre i stand til å gjøre jobben nå, fordi vi er blitt mer vant til det.

Fornøyd med Ox

Alex Oxlade-Chamberlain fikk starte sin andre kamp for Liverpool i kveld.

– Når du får starte en Champions League-kamp bør du heller ikke være langt unna å starte i Premier League. Han var god. Han ga oss mye i første omgang, men vi utnyttet det ikke godt nok. Han viste mye, og jeg elsket måten han presset på.

– Jeg er ikke sikker på om han har gjort dette mye tidligere, men det var hyggelig å se dette. For spillere med hurtighet er det ikke så enkelt i en kamp som denne, men jeg så mye bra fra ham, og er selvsagt fornøyd med prestasjonen hans, avsluttet Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]