U18: Liverpool–Sunderland 2–1Sent seiersmål for Liverpool

Steven Gerrards mannskap spilte en jevn kamp mot Sunderland og trakk til slutt det lengste strået.

24. nov 2017 kl 19.43 Marius Rabben

Fem minutter etter en målløs 1. omgang tok Liverpool ledelsen ved Glenn McAuley, på innlegg fra Adam Lewis, men kort tid senere utliknet gjestene.

Det var en jevnspilt kamp hvor begge lag hadde sine perioder, men de røde var klart best den siste halvtimen. Minuttet før full tid falt avgjørelsen da Curtis Jones ble regelrett truffet av returen til Liam Millars stolpeskudd, og ballen spratt over streken.

– Vi var bedre i 2. omgang

– Jeg kunne ikke vært mer fornøyd med å vinne en vanskelig kamp etter en lang og tøff uke, sier trener Steven Gerrard til LFCTV, og sikter til den imponerende opptredenen i Sevilla tirsdag.

I novemberkulda under flomlysene på akademiet i Kirkby var Sunderland nærmest før pause med et tverrliggertreff, og etter Liverpools ledermål hadde bortelaget sin beste periode som sørget for uttelling.

Gerrard byttet inn Jones og Millar, og laget fikk etter hvert kontroll på kampen. Anført av kaptein Lewis på venstresiden skapte Liverpool stadig mer, og det var på ingen måte ufortjent da Jones satte inn 2–1 på tampen.

På overtid kunne Sunderlands målscorer Lee Connelly riktignok utliknet, men keeper Viteslav Jaros, som spilte en god kamp, vartet opp med en strålende redning.

– Vi var mye bedre i 2. omgang. Vi var litt tamme før pause, noe som ikke var overraskende etter mange bytter på laget og med spillere som var med til Sevilla tidligere i uka, forklarer Gerrard.

Skryter av kapteinen

Han er mektig imponert over Lewis, som igjen strålte på venstresiden som vingback, viste imponerende løpskraft og pisket inn innlegg etter innlegg. Dette er noe den unge scouseren har gjort hele sesongen, sier U18-treneren.

– Jeg tror ikke han blir lenge på U18-laget, selv om jeg vil beholde ham her. Jeg har ikke sett noen på denne alderen som er bedre fremover, med den kraften og de avleveringene han har.

Liverpool spilte igjen i 3–5–2, med Edvard Sandvik Tagseth sentralt. 16-åringen fremsto sedvanlig trygg med ballen og slo flere gode langpasninger, særlig frem til Lewis på kanten, og gjorde sakene sine bra. Han pådro seg gult kort etter 77 minutter.

I den bakre treeren fikk Tom Clayton debuten og gjorde en fin figur, tross en tidlig albue i ansiktet. Rafa Camacho viste seg frem flere ganger i en mer fri rolle bak spissene, mens spesielt McAuley på topp gjorde seg bemerket med godt press og hardt arbeid uten ballen. Målscorer Jones gjorde bortimot alt rett fra sin midtbaneposisjon da han kom inn i 2. omgang, og kronet innhoppet med å vinne kampen.

2. omgang

Slutt!

90. min: Tre minutter på overtid får Connelly en stor sjanse, men Jaros er med på dansen og redder strålende. Returen fra kloss hold chippes over både keeper og tverrligger. Phew!

90. min: Fire minutter legges til.

89. min: 2–1 JONES! Endelig får Liverpool betaling for presset! Millar skjærer inn fra venstre og skyter i stolpen. Returen treffer Jones som scorer på åpent mål fra kloss hold.

89. min: Millar avslutter like utenfor etter et smart innlegg av Lewis som tar et frispark fra venstresiden tidlig.

87. min: Sunderland bytter inn Scothern for Mumba.

85. min: Camacho brenner en stor mulighet! Glitrende ball av Tagseth til Lewis. Innlegget går forbi spillerne rett foran mål, og Larouci plukker den opp på høyresiden. Han slår umiddelbart til Camacho som skyter over fra kloss hold.

83. min: Liverpools siste bytte for kvelden. Franske Larouci kommer inn. Høyre vingback Sharif byttes ut.

82. min: Sen takling av Hickey på Jones. Sunderland-spilleren får gult kort.

82. min: God vending av målscorer Connelly som finner rom i Liverpool-boksen, men skyter over.

79. min: Innøvd cornertrekk av Liverpool, der Camacho slår kort til Lewis som slår lavt inn. Midtstopper Clayton, som debuterer for U18, skyter over.

77. min: Tagseth får gult kort for trøyeholding i en duell på midtbanen.

76. min: Sunderland bytter inn Leonard for spissen Dunne.

76. min: Lewis slår inn fra venstre. Millar er med i boksen, uten å rekke frem.

75. min: Liverpool fortsetter å dominere og spille fin fotball. Jones får etter hvert ballen på 25–30 meters hold og finner nok rom til å skyte. Hardt forsøk, men rett på keeper.

73. min: En strålende, presis gjennombruddspasning av Jones gjennom midtbanen og forsvaret til gjestene, frem til Millar som skyter fra noe skrått hold. Sunderland-keeperen redder.

71. min: Millar header ned til Lewis som skyter på halvspretten i boksen. Over.

69. min: Kimpioka stormer fremover med ballen, men følges bra av Tagseth, som får en fot på innleggsforsøket og spiller seg fint ut i neste fase.

66. min: Liverpool har tatt over styringen igjen og holder mye på ballen nå.

64. min: Jones er mye involvert og danser litt med ballen, som går videre til Camacho. Han lobber gjennom mot Millar i boksen, men spissen holdes og sklir. Noen rop om straffe, uten at dommeren blåser.

61. min: Lekre kombinasjoner av de røde med Jones som spiller vegg med Camacho på vei fremover. Sistnevnte hælsparker ballen gjennom et ledd, og Jones forsøker å finne rom og skyte inne i boksen, men det blir blokkert.

60. min: Nytt bytte av Liverpool. Millar kommer inn på topp for målscorer McAuley.

57. min: Bortelaget har styrt det meste etter Liverpools scoring. De fortsetter å holde ballen i laget nå som utlikningen er et faktum, og vertene blir løpende imellom.

55. min: 1–1 Connelly. Sunderland har hatt ballen en periode, og de kommer til innlegg fra høyre. Connelly møter på første stolpe og stusser ballen flott i nettet.

52. min: Liverpools første bytte. Paul Glatzel tas ut til fordel for Curtis Jones.

50. min: 1–0 McAULEY! Herlig angrep av de røde. Camacho spiller en utsøkt ball gjennom forsvaret til Lewis på venstresiden. Han slår lavt inn i boksen til McAuley, som setter inn ledermålet fra kloss hold.

46. min: Liverpool setter i gang den andre omgangen under flomlysene.

Pause

Begge lag har vist seg fra en god side og kommet til store sjanser. Nærmest har Sunderland vært med en heading i tverrliggeren etter corner, men det er Liverpool som har skapt mest. De hardtarbeidende spissene i McAuley og Glatzel har begge kommet til gode avslutningsmuligheter uten å treffe blink, og på venstresiden av Lewis vært mye involvert med gode løp og innlegg. Tagseth gjør mye riktig med ballen og virker komfortabel sentralt på midten, og bakerst har Jaros kommet seg gjennom omgangen uten problemer.

1. omgang

45. min: Lewis spiller fri McAuley på venstresiden. Innlegget blir blokkert og klarert.

40. min: Midtstopper Clayton blir liggende etter å ha fått en albue i ansiktet. Han får rask behandling og fortsetter.

36. min: Sunderland-keeperen er langt ute og klarerer. Lewis får ballen omtrent på midtbanen, demper den og prøver lykken. Forsøket er ikke dumt, men går et stykke utenfor.

32. min: Bortelaget med et godt skudd av Mumba. Jaros i Liverpool-buret redder komfortabelt.

28. min: Camacho legger ballen til rette og skyter fra 25 meters hold. Skuddet er lavt og går utenfor.

27. min: Hjørnesparket piskes inn til midtstopper Young som stanger ballen i tverrliggeren. Svært nær scoring for Sunderland.

26. min: Skummelt innlegg av gjestene fra venstre. Glennon er våken med og takler ballen ut til corner.

22. min: Ny stor mulighet for de røde. Glennon slår en herlig ball til Lewis på venstrekanten. Kapteinen finner Glatzel foran mål, men under press setter han ballen like utenfor.

18. min: Liverpools største sjanse hittil. Flott ball av Lewis til Glatzel på venstresiden. Innlegget treffer en Sunderland-spiller og legges til rette for McAuley, som skyter mot høyre, men bommer med en drøy halvmeter.

14. min: Kjempemulighet for Sunderland. Kimpioka får ballen umarkert i boksen etter et lavt innlegg fra høyre, men svensken skyter over fra kloss hold. Der er Liverpool heldig som ikke ligger under!

8. min: Dixon-Bonner gjenvinner ballen flott sentralt, men pasningen frem mot McAuley er for hard og går ut til femmeter.

7. min: Flott spill av bortelaget helt til innlegget fra høyre går forbi alle i boksen.

5. min: Den svenske Sunderland-spilleren Kimpioka avanserer med ballen, men stoppes på 20 meters hold. Tagseth slår umiddelbart en flott ball og setter i gang en overgang. Det ender etter hvert med et Lewis-innlegg som klareres.

1. min: En tidlig mulighet for vertene, som går offensivt til verks. Lewis viser selvtillit og kommer seg inn i boksen fra venstresiden. Innlegget går lavt og skrått ut, men avslutningen fra Glatzel blokkeres.

1. min: Sunderland tar avspark.

Før kampen

Mannskapet til klubblegenden har, inkludert mot Sevilla tirsdag, vunnet seks strake kamper og står uten tap på sju ligarunder. Laget ligger på femteplass, fem poeng bak ligaleder Manchester United, som har spilt to kamper mer.

To poeng og én plass bak Liverpool ligger kveldens gjester fra Sunderland. Nordøstklubben har spilt tre flere kamper og står med 4–1–5 i U18-avdelingen.

Formsterke Adam Lewis er kveldens røde kaptein. Edvard Sandvik Tagseth spiller sentralt på midten Elijah Dixon-Bonner, mens Rafa Camacho har en offensiv rolle bak Paul Glatzel og Glenn McAuley.

Avspark på akademiet i Kirkby er klokka 20 norsk tid. Oppgjøres sendes direkte for abonnementer på LFCTV GO, og vi oppdaterer denne saken med de viktigste hendelsene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]