Usikker på fremtiden

Divock Origi trives i Wolfsburg, hvor han har gjort fire mål på elleve kamper.

29. nov 2017 kl 13.54 Einar Kvande

Divock Origi er lånt ut fra Liverpool til Bundesliga-klubben Wolfsburg for hele inneværende sesong, men 22-åringen utelukker ikke at oppholdet i Tyskland kan bli enda lenger.

– Det er et annet levesett her. En annen kultur, forteller han til The Independent.

– Dette er en flott klubb. Vi har besøkt Volkswagen-fabrikken og sett hvordan folk jobber der. Du får se mer av byen og forstår hvor folk kommer fra. Supporterne har støttet oss hele tiden. De har hjulpet oss gjennom hele sesongen, og det er et godt miljø her, fortsetter spissen.

I god form

Origi har bare vært i Wolfsburg i tre måneder, men har allerede rukket å gjøre seg bemerket. Han har scoret fire mål på sine siste åtte kamper for "ulvene".

– Det tror jeg i all hovedsak skyldes at jeg har vært mer fokusert, og virkelig ønsket å bli bedre for hver kamp. Jeg har drevet mye med analyse av mitt eget spill. Jeg har jobbet mye med flere aspekter av mitt spill både på og utenfor banen. Jeg har studert detaljer i spillet mitt nøye. Til å begynne med måtte jeg omstille meg, men resultatene har kommet, noe jeg er fornøyd med.

Wolfsburg spilte uavgjort i sju kamper på rad før de vant 3-1 over Freiburg tidligere denne måneden. Men sist helg ble det tap 2-1 for Augsburg.

Høyreving

Origi har blitt benyttet som høyreving av den nye manageren, Martin Schmidt, etter å ha spilt mer sentralt i angrepet under den forrige treneren, Andries Jonker.

– Du lærer mye av å spille ute på flanken. Du skjønner bedre hvordan du kan samspille med de tre eller to på topp. Jeg synes ikke det er vanskelig å skjære inn fra kanten. Samtidig har jeg spilt lenge som spiss både her og i Liverpool, og har lært mer om spissrollen, så det handler om å kombinere det jeg har lært. Det er ikke mange spisser som spiller på denne måten.

Origi avslører at det var han selv som ønsket et utlån, etter at Liverpool hentet inn Mohamed Salah, Dominic Solanke og Alex Oxlade-Chamberlain i sommer.

– Jürgen Klopp støttet meg i valget jeg tok, og ønsket meg lykke til, forteller han.

– Jeg tror alle vet at Klopp er energisk, lidenskapelig og elsker fotball. Han er en skikkelig leder. Han er veldig personlig. En varm person. En skikkelig leder som du kan identifisere deg med.

Trives i Tyskland

Den belgiske landslagsspilleren likte seg på Merseyside, men er usikker på hva fremtiden vil bringe.

– Det er vanskelig å si. Det jeg ønsker å si er at jeg en dag vil vise meg frem som en stabil spiller. Det vil komme som et resultat av at jeg har spilt og lært, og har vært gjennom både gode og vanskelige perioder. Det opplever jeg også nå i Wolfsburg. Ting kan skje raskt, eller det kan ta litt mer tid. Alt kan skje. Jeg kan bli skadet og mye annet kan skje, men jeg forsøker selvsagt å gjøre det beste ut av situasjonen.

– En ting er sikkert, og det er at jeg har tro på egne ferdigheter, og så får vi se hvordan det går.

Det som også er sikkert er at Origi akkurat nå trives i et nytt land og en ny liga.

– Jeg er lykkelig. Jeg er et sted hvor jeg kan vokse som spiller. Jeg får spille, og får lære mye. Dette er en veldig stor liga, med interessante kamper. Jeg kan bare se positivt på dette, og prøve å få mest mulig ut av oppholdet her.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]