TAKKET NEI  Jürgen Klopp hadde tilbud fra tre andre toppklubber i Premier League før han takket ja til Liverpool.

Ny bok om Jürgen Klopp:Var ønsket i begge Manchester-klubbene og Tottenham

Den nye boken om Liverpool-manager Jürgen Klopp, som har fått tittelen «Bring the Noise», vil være ute på bokmarkedet kommende torsdag.

SLIPPES TORSDAG  Raphael Honigsteins bok "Klopp: Bring the Noise".

I boken avslører forfatteren, den tyske journalisten Raphael Honigstein, at Jürgen Klopp fikk et lukrativt tilbud om å bli Manchester Uniteds manager allerede i april 2014.

Manchester Uniteds daglige leder, Ed Woodward, oppsøkte Klopp i Tyskland. David Moyes sine dager på Old Trafford gikk mot slutten, og Klopp var ønsket i United for å erstatte ham. 

Honigstein skriver i boken at Woodward fortalte Klopp at Old Trafford var som «en voksenversjon av Disneyland»! Han klarte imidlertid ikke å overbevise Klopp med sine fine ord, selv om Klopp ikke avslo tilbudet umiddelbart. Etter seks år i Dortmund kunne det være på tide med en forandring, men Klopp kom til den konklusjonen at hans jobb i Borussia Dortmund ikke var helt fullført.

Da David Moyes fikk sparken i Manchester United den 22. april var Klopp bookmakernes favoritt, men tyskeren var raskt ute med en pressemelding for å få bukt med ryktene.

«Manchester United er en stor klubb, og jeg føler jeg kjenner deres flotte fans, men mitt bånd til Borussia Dortmund og folket der kan ikke brytes», skrev Klopp i pressemeldingen.

Fikk flere tilbud

Honigstein skriver, ifølge Daily Mail, at Klopp fortsatte å få tilbud fra Premier League. Seks måneder senere takket han nei til Manchester City, og deretter Tottenham.

Nesten eksakt ett år etter at Klopp takket nei til United annonserte han at han ville slutte i Dortmund etter 2014/15-sesongen. 

Noen uker inn i påfølgende Premier League-sesong gikk Brendan Rodgers sin tid i Liverpool mot slutten, og det var flere som kontaktet Klopps agent og ville sette ham i forbindelse med Liverpool. Til slutt ringte Liverpools daglige leder, Ian Ayre, direkte til Klopp.

Selv var Klopp kun usikker på et punkt - om engelsken hans var god nok. 

– Før Liverpool tok kontakt hadde ingen andre klubber noen sjanse med sine frierier til Klopp. Han var hele tiden ivrig på å komme til Liverpool. Han var fascinert av den emosjonelle siden av Liverpool-jobben, skriver Honigstein.

Boken «Klopp: Bring the Noise» slippes altså kommende torsdag, 16. november, og kan forhåndbestilles/kjøpes fra blant andre Amazon for £9.99.

Del

Jürgen Klopp

08.01.2018 15:26

Det er ikke første gang Klopp mister en nøkkelspiller

Liverpool-manageren mistet flere viktige spillere mens han var manager i Borussia Dortmund. Les om hvordan han erstattet dem.

08.01.2018 11:17

– Han kjenner spillerne sine

Trent Alexander-Arnold forklarer hva som er Jürgen Klopps store styrke som manager.

08.01.2018 10:48

– Det handler om resultater

Jürgen Klopp mener fredagens derbyseier er et tegn på at hans spillere har lært kunsten å vinne «stygt».

Bok

04.11.2017 10:13

Ny bok om Jürgen Klopp

01.11.2017 17:27

Ny Liverpool-bok

Siste Til vår nyhetsoversikt
17.01.2018 kl 13:06

Liverpool fordømmer Flanagans handlinger

Jon Flanagan kan nå også vente seg straff fra klubben etter onsdagens dom.

+
17.01.2018 kl 12:29

– Bayern har vunnet kampen om Goretzka

Liverpool var en av klubbene som forhørte seg om midtbanespilleren.

+
17.01.2018 kl 11:41

Flanagan dømt for vold mot kjæresten

Jon Flanagan sa seg skyldig i retten.

+
17.01.2018 kl 10:03

– Jeg har ikke noe imot å bli kalt lagets motor

Roberto Firmino ønsker å spille spiss resten av karrieren.

+