– Vi hadde fokus på å holde buret rent

Joe Gomez med en ny god kamp på høyrebacken.

30. nov 2017 kl 11.04 Einar Kvande

Joe Gomez var henrykt over at Liverpool klarte å sanke tre nye poeng i Stoke, samtidig som Liverpool-forsvaret holdt buret rent. 3-0 seieren smakte godt for den unge forsvarsspilleren. Dette var nemlig første gang at Liverpool klarte å holde nullen på bortebane i årets Premier League.

– Vi vet at det alltid er vanskelig mot Stoke på bortebane. Derfor var denne seieren så viktig for oss, sier Gomez til Liverpoolfc.com.

– Vi holdt burent rent, noe vi hadde fokus på da vi ledet 3-0. Vi ville forsøke å holde nullen kampen ut. Stoke hadde en sjanse mot slutten, men vi er glade for at vi klarte det, fortsetter London-gutten.

– Flere ganger denne sesongen har vi gitt fra oss ledelsen, så dette er noe vi som bakre firer fokuserer på å unngå også på bortebane. Så snart vi var i føringen tenkte vi at nå må vi holde buret rent. Vi visste at om vi gjorde det, så ville vi vinne. Forhåpentligvis kan vi bygge videre på dette, og holde buret rent i flere kamper.

– Vi visste at vi måtte være kompakte, og at det ville bli en luftkrig mot Crouch. Det er en stor sjanse for at han vil vinne lufduellene, så vi må også være klare for andreballene som faller ned bak ham. Jeg syntes vi klarte det ganske bra.

– Stoke hadde selvsagt noen sjanser, men generelt sett synes jeg vi klarte oss bra. Dejan, Emre og Joel vant mange hodedueller mot Crouch, noe som ikke er noen enkel oppgave.

Hyller angriperne

20 år gamle Gomez hyller også angrepsrekka, og spesielt Dominic Solanke og Mohamed Salah. Førstnevnte spilte sin første Premier League-kamp fra start for Liverpool, og utmerket seg med assist på Sadio Manés 1-0 scoring.

– Dominic er en toppspiller, som jeg har gått gradene sammen med på ungdomslandslagene, så jeg kjenner ham godt. Det gleder meg at han fikk en så bra start på denne kampen, og forhåpentligvis kan vi begge fortsette den fine utviklingen vi har hatt.

Salah kom inn fra benken, og scoret Liverpools to siste mål.

– Det viser den bredden vi har i troppen. Han er i utrolig god form, og scoringene han gir oss betyr veldig mye for oss. Men det var ikke bare han som gjorde det bra. Hele angrepsrekka er veldig sterk nå, og så kunne vi sette ham inn som en joker.

– Nå er vi inne i en periode med et forferdelig tett kamp-program, og da er det bra at alle er klare til å yte sin skjerv.

Ubeseiret i syv kamper

Jürgen Klopps mannskap er nå ubeseiret på de syv siste kampene i alle turneringer, etter det skuffende tapet for Tottenham på Wembley.

– Vi har spilt på oss selvtillit som kan bære oss gjennom kampene. Det er flere poeng å kjempe om fremover. Dette blir en svært avgjørende periode i forhold til om vi klarer å henge med i toppen. Det skal vi forsøke å gjøre. Vi skal forsøke å kapre de poengene som er tilgjengelige, og forhåpentligvis kan vi holde den gode resultatrekken gående og ta så mange poeng som mulig.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]