Vil få spille midtstopper på landslaget

Landslagssjef Gareth Southgate avslører at han har planer om å gi Joe Gomez England-debuten i privatlandskampene mot Tyskland og Brasil.

2. nov 2017 kl 16.46 Einar Kvande

Joe Gomez ble i dag tatt ut i den engelske A-landslagstroppen for aller første gang. Landslagssjef Gareth Southgate mener at Gomez fortjener å få sjansen på landslaget, og utfordrer nå Liverpool-spilleren til å spille seg til en plass i VM-troppen.

20-åringen har stort sett spilt høyreback for Liverpool denne sesongen, men Southgate avslører at han vil benytte Gomez som midtstopper i privatlandskampene mot Tyskland og Brasil på Wembley.

– Joe har en flott personlighet, og jeg har fått svært gode tilbakemeldinger om ham fra Aidy Boothroyd (manager for England U21), siteres Southgate av Liverpool Echo.

– Jeg er glad for at jeg får sjansen til å jobbe med ham igjen. Han er en midtstopper. En trebackslinje er perfekt for ham. Han er rask, atletisk og god med ballen.

Vil teste unge spillere

I tillegg til Gomez er Jordan Henderson med i troppen til de to privatlandskampene, men Daniel Sturridge og Alex Oxlade-Chamberlain kom ikke med.

– Vi er i en posisjon der vi er kvalifisert for VM, og da ønsker vi å finne ut hvordan vi kan utvikle laget videre. Dette er en mulighet til å se på noen nye spillere, og en annen måte å spille på, og det som er fint for meg i min posisjon er at jeg kjenner de unge spillerne i systemet, forklarer Southgate.

– Dette er en god mulighet til å se om de kan passe inn på seniorlandslaget, og de har sjansen til å etablere seg der nå om de gjør det bra, avslutter landslagssjefen.

Begge Englands landskamper i november blir vist på Viasport 1.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]