Brewster utsatt for rasisme fra Spartak-spiller

Klubben har rapportert inn hendelsen fra dagens U19-kamp til UEFA.

6. des 2017 kl 16.41 Marius Rabben

Rhian Brewster var rasende og måtte holdes igjen av lagkamerater og trenerapparatet like etter sluttsignalet mot Spartak Moskva U19 på Prenton Park i ettermiddag, melder Liverpool Echo.

Liverpool-spissen skal ha blitt utsatt for rasisme av en motspiller, og informerte dommer Mohammed Al-Hakim om hva han ble kalt mot slutten av oppgjøret. Få timer etter kampen sendte Liverpool FC en formell klage til UEFA, ifølge Sky Sports.

– Det er vanskelig for meg å kommentere noe om det akkurat nå. Dette er noe klubben skal undersøke og håndtere, sa trener Steven Gerrard rett etter 2–0-seieren.

– Jeg vil heller prate om Rhian Brewsters prestasjon, for han var utmerket. Det eneste som manglet var scoringen. Han holdt så bra på ballen og la virkelig ned en innsats for oss.

I slutten av september fikk Liverpool-vingen Bobby Adekanye høre rasistiske tilrop fra tribunen under bortemøtet mot samme lag i Moskva. Også da klaget Liverpool saken inn til UEFA, men straffen var av det heller milde slaget.

Spartak måtte ha minst fem hundre tomme seter under sin neste hjemmekamp i UEFA Youth League, og på det området skulle de plassere et banner hvor det står «Equal Games» – med logoen til UEFA.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]