– Dette er blitt mitt andre hjem

Simon Mignolet beskriver kampen om keeperplassen på Anfield som en konkurranse «mot hele verden».

8. des 2017 kl 09.53 Marius Rabben

Nå har det gått fire og et halvt år siden den belgiske sisteskansen ble hentet fra Sunderland for ni millioner pund. Dermed er han blant Liverpool-spillerne med lengst fartstid i dagens stall – kun slått av Jordan Henderson, Daniel Sturridge, Philippe Coutinho og Jon Flanagan.

– Det er ikke enkelt å spille for Liverpool i lang tid, sier Mignolet i et intervju med Liverpool Echo.

– Dette er en så stor klubb at man ikke bare kjemper om plassen sin i garderoben, men man kjemper mot hele verden. Liverpool Football Club kan friste enhver spiller, egentlig. Å være keeper her, som kun er én posisjon å fylle, gjør det enda vanskeligere.

400 kamper bak seg

– Dersom jeg som ung hadde tenkt på å spille for Liverpool, ville alle fortalt meg at jeg var gal. Nå har jeg vært her i fire og et halvt år, og det er blitt mitt andre hjem, fortsetter 29-åringen.

– Stoke borte var min 400. kamp i karrieren, og Brighton borte var min 150. opptreden i Premier League for denne klubben. Det er godt å se tilbake, reflektere og tenke over reisen så langt. Jeg er bare 29 år, og 400 er allerede et stort tall.

– Å spille så mange kamper i en ung alder viser at jeg har klart å holde meg skadefri og i form. Noe av det skyldes flaks med å unnslippe skader, men en av mine styrker er også at jeg er robust og tar vare på kroppen min så godt jeg kan.

– Jeg nærmer meg 200 kamper for Liverpool. Det bør skje borte mot Arsenal rett før jul. Jeg er stolt over det, men samtidig må en holde seg fokusert og ha beina på bakken for å forsikre seg om at det fortsetter på samme måte.

I Premier League er Mignolet fast mellom stengene, men denne sesongen har han fra sidelinja måttet se Loris Karius vokte buret i Champions League.

Kunne blitt utvist

– Det er aldri enkelt å sitte på benken og se på. Sjefen tar de avgjørelsene og gjør det som er best for laget. Vi må akseptere det, sier Simon.

– Jeg har aldri vært den som kaster inn håndkleet. Jeg kan bare jobbe så hardt som mulig på treningsfeltet for å opprettholde nivået og beholde plassen min i Premier League. Det er noe i bakhodet som hele tiden pusher meg fremover. I fotballen kan ting endre seg veldig fort.

Landslagskeeperen bruker det som skjedde i Stoke nylig som et eksempel, der han kom utenfor boksen og reagerte med å felle spissen Mame Biram Diouf som var på vei til å passere ham og score.

– Jeg kunne blitt utvist, og da ville han på benken vært nødt til å komme inn. Man har alltid visse øyeblikk som kunne vært håndtert bedre, men jeg føler at jeg har klart å gjøre jobben min i kampene jeg har spilt.

– Kritikk følger med jobben

Kritikk er på ingen måte et ukjent tema fra Mignolet, som sier målvakter alltid har måttet være hardhudet. Selv har han lært seg å «skru av» og ignorere det som kommer.

– Hvis jeg har spilt bra eller dårlig, trenger jeg ikke å bli fortalt det. Jeg analyserer alltid kampene mine kritisk. Alle har sin mening, og det har de rett til. Med alt av sosiale medier kan folk få utløp for de meningene. Det må man akseptere. Det følger med det å spille for en så stor klubb som Liverpool.

Det mentale er helt avgjørende i denne rollen. Derfor skyter Mignolet spesielt av idrettspsykiatriker Dr Steve Peters for å ha hjulpet ham gjennom noen mørke perioder, spesielt i 2014/2015 da han mistet plassen til Brad Jones.

– Jeg jobbet med Steve da han var i klubben. Han hjalp meg mye, spesielt i form av å tenke klarere etter den Burnley-kampen. Jeg tok det med meg. Jeg trengte ikke å møte ham igjen etter det, forklarer han.

– I disse dager holder jeg meg til rutinen og bruker det jeg lærte av ham. Jeg tror jeg er i stand til å håndtere det selv nå. Jeg har mer enn nok støtte via familie og venner. I vanskelige perioder er det dem du går tilbake til.

Kaptein og seier

Et klart tegn på statusen Mignolet nå har i laget ble tydeliggjort da Jürgen Klopp ga ham kapteinsansvaret mot West Ham og Stoke, uten Jordan Henderson eller James Milner startelleveren.

– Det er en stor ære, spesielt når man ser på navnene som har båret kapteinsbindet tidligere. Det betyr mye at sjefen har gitt meg en slik støtte. Det viser at han stoler på meg.

Begge kampene endte med seier, og Mignolet, i aksjon i 14 av 15 ligakamper denne sesongen, har utvilsomt også spilt en viktig rolle i Liverpools gode form.

Mot Brighton forrige vartet belgieren opp med en glimrende redning mot Glenn Murray, og innen 15 sekunder senere hadde Roberto Firmino avsluttet en lynhurtig kontring og sørget for 3–0. I motsatt ende stormet James Milner, Dejan Lovren og Trent Alexander-Arnold bort til sisteskansen for å juble.

– Som keeper er man vanligvis ikke involvert i feiringen. Jeg er ikke den som pleier å løpe over hele banen; det har jeg bare gjort én gang, og det var da Dejan ble matchvinner mot Dortmund.

– Det var et stort øyeblikk mot Brighton. Dersom de hadde fått 1–2, ville det blitt en annen kamp, men heldigvis fikk jeg reddet, og de raske gutta våres gjorde jobben på kontringen. Det var en god følelse. Det er de øyeblikkene man liker mest – å gjøre en viktig redning, så se lagkameratene sine score.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]