En 20 år gammel midtbanespiller kan få oppgaven med å temme Mohamed Salah

Arsene Wenger kan komme til å benytte unge krefter som et ledd i sin plan for å stoppe Liverpools hurtige og målkåte angripere.

21. des 2017 kl 10.57 Einar Kvande

Evening Standard melder at Ainsley Maitland-Niles er et reelt alternativ i forsvarsrekka til Arsenal mot Liverpool i morgen kveld, som et ledd i Arsene Wengers plan for å stoppe Mohamed Salah og hans angrepsmakkere.

Maitland-Niles har spilt venstreback i Arsenals to siste Premier League-kamper, da Wenger har latt førstevalget Sead Kolasinac få hvile.

20-åringen er egentlig sentral midtbanespiller, men han har sett komfortabel ut på venstrebacken i de to kampene mot West Ham og Newcastle. Ilddåpen som venstreback kan imidlertid komme mot Liverpool i morgen.

Maitland-Niles eller Kolasinac?

På sin pressekonferanse ble Wenger spurt om han ville ha noen betenkeligheter med å bruke Maitland-Niles mot Mohamed Salah og resten av Liverpools angrepsarsenal.

– Nei, egentlig ikke. Men jeg vil heller ikke ha betenkeligheter med å bruke Kolasinac, lød det kryptiske svaret.

– De er begge raske, sterke og gode. Kolasinac vil være tilgjengelig på fredag.

Faller valget på Kolasinac, vil han måtte spille sin andre kamp på 72 timer, etter at han spilte samtlige 90 minutter av Arsenals ligacupkamp mot West Ham tirsdag kveld.

Wenger legger imidlertid ikke skjul på at Maitland-Niles har imponert ham som venstreback. 20-åringen står bokført med 21 kamper for Arsenal, og har blitt benyttet både sentralt på midtbanen, på begge flankene, som vingback og i hans nye rolle som venstreback i et firemannsforsvar.

– Jeg tror han er fremtiden. Han kan spille venstreback, høyreback og sentral midtbane. Av de tre posisjonene er kanskje venstreback hans minst naturlige rolle, men han tilvenner seg veldig raskt og er en god forsvarsspiller, uttalte Wenger før ligacupkampen mot West Ham.

– Han har karakterstyrke. Av og til har han manglet litt tro på egne kvaliteter, men han har topp defensive kvaliteter. Av og til spiller han litt med håndbrekket på, og du får en følelse av at det bor mer i denne fyren enn han viser frem. Sakte men sikkert håper jeg å presse ham til å få ut litt mer av dette i sitt spill.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]