Ett år siden Karius ble degradert

På denne tiden i fjor mistet Loris Karius plassen som førstekeeper i Liverpool. Derfor smakte det nok ekstra godt for tyskeren å holde nullen mot West Bromwich i går.

14. des 2017 kl 17.38 Einar Kvande

Liverpool.no kåret Loris Karius til Liverpools beste i den målløse forestillingen mot West Bromwich på Anfield. Kampen må ha vært en solid opptur for 1993-modellen, som denne sesongen stort sett bare har sluppet til i Champions League, hvor han har vært fast inventar og spilt alle seks kampene i gruppespillet.

Kampen mot West Bromwich var bare hans andre ligakamp for sesongen. Han holdt buret rent også i den første, som var den flotte 4-0 seieren over Arsenal tilbake i august.

Totalt er det altså blitt åtte kamper på Karius så langt denne sesongen, og Liverpools nummer 1 har holdt buret rent i hele fem av dem. Totalt har tyskeren måttet plukke ballen ut av nettet seks ganger på de åtte kampene. Hele fem av baklengsmålene kom i de to kampene mot Sevilla.

Ble vraket i desember

Jürgen Klopp brukte snaue 5 millioner pund på å hente Karius fra Mainz i fjor sommer, og utpekte landsmannen som førstekeeper så snart en skade han fikk under preseason var leget. Liverpool-debuten kom i 3-0 seieren over Derby i ligacupen i september 2016. Bare fire dager senere debuterte Karius i Premier League i en 5-1 seier over Hull, og han fikk 10 strake kamper i Premier League før han ble vraket etter to svake resultater i desember i fjor.

Først tapte Liverpool 4-3 for Bournemouth på sydkysten i en kamp hvor gjestene hadde ledet 3-1 med et kvarter igjen å spille! Da dette ble fulgt opp med skuffende 2-2 mot West Ham på Anfield en uke senere var tålmodigheten slutt for Klopp.

Simon Mignolet var tilbake som førstekeeper for Liverpool i 3-0 seieren over Middlesbrough for nøyaktig ett år siden i dag, og belgieren har beholdt den statusen helt frem til dags dato.

Tilbake til Bournemouth

Nå håper utvilsomt Loris Karius at hans gode prestasjon mot West Bromwich skal bli vendepunktet som igjen fører han inn i førstekeepervarmen. Uansett om det blir ham selv eller Simon Mignolet som vokter buret mot Bournemouth på søndag, håper tyskeren at Liverpool klarer å komme tilbake på vinnersporet på arenaen hvor nedturen begynte for ham selv for litt over ett år siden.

– De to siste kampene har vært veldig frustrerende for oss som lag, men vi må bare stå på videre, sier Karius til Liverpoolfc.com.

– Det skal spilles så mange kamper nå fremover, så det vil også være andre lag som vil slite i perioder. Vi må bare fokusere på oss selv, og sørge for at vi er tilbake på vårt beste nivå i Bournemouth og ta poengene der.

– Det er fortsatt mange poeng å kjempe om, så vi må bare fokusere på neste kamp, men det var veldig frusterende mot West Bromwich.

TØFFE DUELLER
TØFFE DUELLER  Loris Karius klarte seg bra i feltarbeidet mot West Bromwich.

Viktige redninger

Karius gjorde to gode redninger på avslutninger fra Grzegorz Krychowiak og Claudio Yacob tidlig i andre omgang, og legger ikke skjul på at han var glad for å holde buret rent.

– Jeg forsøkte bare å hjelpe laget så mye som mulig på dødballene, for det var selvsagt det West Bromwich satset på.

– Vi gjorde det bra, og forsvarte oss godt, så det er kanskje noe positivt vi kan ta med oss fra kampen. Nemlig at vi beholdt fokus og holdt buret rent.

Nå er det altså Bournemouth som gjelder for Karius, som håper å få spille flere kamper på rad i Premier League for første gang på over ett år.

– Det finnes ingen enkle kamper i Premier League. Nå står Bournemouth for tur. Det var en helsprø kamp der i fjor. Selvsagt ønsker vi å ta de tre poengene der, og så er det en storkamp borte mot Arsenal deretter. Men akkurat nå fokuserer vi kun på Bournemouth, og tar det derfra. Det er viktig å ta tre poeng der, og dermed finne rytmen igjen.

Det ville i så fall vært en herlig revansj for mannen som i fjor måtte se fire mål i nota bak seg på banen som før het Dean Court, etter at han bare hadde sluppet inn seks mål på sine ni første kamper i Liverpool-trøya.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]