Fikk godkjent plansøknaden om å bygge boliger på Melwood

Klubben er enda et steg nærmere å flytte førstelaget fra Melwood til Kirkby.

5. des 2017 kl 17.21 Marius Rabben

I dag ga plankomitéen i Liverpool City Council sitt samtykke til klubbens planer om å bygge opptil 160 boliger på området hvor førstelaget har hatt sin base siden 1950-tallet. Det bekrefter Liverpool FC i en pressemelding.

Bakgrunnen er at klubben vil slå førstelaget sammen med akademiet på treningsanlegget i Kirkby, som skal pusses opp for 50 millioner pund og stå klart foran 2019/2020-sesongen. Dermed blir fasilitetene på Melwood revet og solgt til boligformål.

– Melwood har spilt en viktig rolle i klubbens historie og vil alltid være en del av vår rike fortid. Området har imidlertid sine begrensninger i form av plass, og kan ikke imøtekomme klubbens ambisjoner om et nytt, kombinert treningsanlegg, forklarer daglig leder Peter Moore.

– Denne plangodkjenningen for Melwood-området er en nøkkelfaktor i prosjektet, sier han.

Boligplanene for Melwood inkluderer også kjøretilgang fra Melwood Drive og Deysbrok Lane, i tillegg til sykkel- og gangvei fra Crown Road. Ifølge Liverpool Echo var det «hundrevis» av protester fra lokalmiljøet i West Derby mot søknaden.

Klubben skriver at de som en del av startfasen i planleggingsprosessen møtte nærmere tre tusen beboere for tilbakemeldinger i en offentlig høring, og at det også ble holdt et «drop-in»-møte i West Derby Golf Club med ytterligere informasjon tidligere i år.

Arbeidet med å oppgradere anlegget i Kirkby skal etter planen starte i begynnelsen av 2018 og ferdigstilles til sommeren 2019.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]