Spillerbørs:Gomez storspilte i derbyet

Den unge, anvendelige forsvareren viste seg fra en veldig god side mot Everton.

10. des 2017 kl 18.10 Marius Rabben

Simon Mignolet 6

En dag på jobben uten særlig mye å gjøre. Uredd og langt ute da han noe dristig fikk avverget en sjanse for Calvert-Lewin tidlig, og var patent i feltet da Everton fikk corner. Slang seg til sida da Rooney satte straffen midt i mål.

Joe Gomez 8 LB

For en mektig kamp av 20-åringen. Han brøt stadig foran motspillerne, var sterk og bunnsolid i de fysiske duellene, og viste frem godt driv og ro med ballen. Spesielt god før pause. Nær scoring med hodet etter timen. Liverpools bestemann i dag.

Dejan Lovren 6

Fikk en tøff utfordring i luftduellene mot Calvert-Lewin, men gjorde det ganske bra og vant flesteparten av dem. Sto klar til doble ledelsen etter pause da en Everton-forsvarer akkurat fikk avverget. I duell med Everton-spissen fikk han senere det svært billige straffesparket imot, som kostet to poeng.

Ragnar Klavan 6

Klarte seg generelt sett bra og gjorde ting enkelt uten å nøle i duellene. Enkle, trygge pasninger. Stresset noe mer med ballen da Everton flyttet frem spillere utover i 2. omgang.

Andy Robertson 7

Spilte en god kamp på venstrebacken. Mest involvert i det offensive, og han ga Everton stadig vekk bekymringer på kanten. Skotten kom til mange innlegg med variabel kvalitet, men noen av dem var veldig presise.

James Milner 7

Jobbet, slet og løp sedvanlig mye, og hadde et bra samarbeid med Robertson på venstresiden. La ofte opp til veggspill og holdt ballen i laget. Utsøkt innlegg til Salah rett etter pause.

Jordan Henderson 6

Hadde jobben som en treffsikker ballfordeler sentralt på midten, og slo mange gode pasninger ut på sidene. Slet med å styre like mye etter Evertons utlikning og virket mer usikker. Håpløst skuddforsøk i sluttsekundene da Liverpool hadde mange spillere i boksen.

Alex Oxlade-Chamberlain 7

Viste at han trives godt med mye ballkontakt i en mer sentral rolle. Et godt skuddforsøk fra distanse kort tid før pause. Kvaliteten på innleggene ble bedre i takt med klokka, og spesielt etter pause vartet han opp med noen eminente crossere. Byttet ut for Coutinho.

Sadio Mané 6

Jobbet bra med og uten ballen, og hadde noen flotte, smarte pasninger gjennom ledd. Kom til en enorm mulighet sekunder før pause, der han stormet rett igjennom forsvaret og burde spilt på tvers, men skjøt selv utenfor. Ble sparket ned flere ganger utover kampen og var ikke like fremtonende som vanlig.

Dominic Solanke 6

Den største overraskelsen i oppstillingen gjorde det greit i sin andre Premier League-kamp fra start. Jobbet hardt og stresset forsvaret uten ballen, og var på bølgelengde i oppbyggingsfasen rundt boksen da Everton lå som dypest. Kom imidlertid ikke til noen sjanser, og ble tatt ut for Ings i sluttminuttene.

Mohamed Salah 8

Det måtte jo være den egyptiske ballkunstneren som sørget for gjennombruddet da det nærmet seg pause. Og scoringen var igjen av det vakre slaget. Everton forsøkte å pakke ham inn innledningsvis, men Mo prøvde stadig å utfordre fra høyresiden, og kom også til noen brukbare innlegg før målet. Etter pause var han bare en bedre heading unna 2–0, før han fikk hvile med 23 minutter igjen. Liverpool savnet ham tydelig i jaget etter vinnermål på tampen.

Roberto Firmino –

Inn i det 67. minutt. Involverte seg umiddelbart uten å få overtak på forsvaret. Var få centimeter unna å få foten på et innlegg på overtid.

Philippe Coutinho –

Kom inn da Everton utliknet. Godt forsøk på frispark fra langt hold, men fikk ikke nok tid til å sette sitt stempel på oppgjøret.