Ikke avhengig av salg etter van Dijk-kjøpet

Jürgen Klopp liker ikke overgangssummen, men sier den ikke påvirker avgjørelsene i januarvinduet.

30. des 2017 kl 00.56 Marius Rabben

– Vi har signert en god spiller, og vi trenger ikke å selge noe på grunn av det, sier tyskeren, ifølge Liverpool Echo.

– Å skaffe balanse i regnskapet? Nei. Ingen har fortalt meg det. Jeg har ingen informasjon om det.

Klopp skryter heller av klubbeierne i Fenway Sports Group som fikk i stand en avtale og punget ut.

KLAR FOR LIVERPOOL:
KLAR FOR LIVERPOOL:  Onsdag ble overgangen for Virgil van Dijk bekreftet gjennomført.

– De er ambisiøse, og nå må vi bruke den kvaliteten for å vokse enda mer sammen, forteller han.

– Selvfølgelig har prisene forandret seg

Manageren har forståelse for den enorme overgangssummen på drøyt 70 millioner pund, noe som med bonuser kan stige til 75, på grunn av markedskreftene og kontrakten Virgil van Dijk hadde på sørkysten, som strakk seg til 2022. Det gjør nederlenderen til verdens dyreste forsvarsspiller.

– Virgil hadde en lang kontrakt i Southampton. Du spør om det er mulig, de gir deg et tall, og så tenker du over om du skal gjøre det, eller stopper å tenke over det, eller så gjør du det.

– Selvfølgelig har prisene forandret seg. 75 millioner pund for øyeblikket er veldig bra for Southampton. De ønsker å styrke stallen sin også. Tror du at når de spør en annen klubb – dersom spilleren ikke står uten kontrakt – så vil de akseptere 5 millioner for en erstatter?

– Dette begynte for noen år siden. Hvis du ikke blir med på det, må du se etter andre løsninger, men på markedet for midtstoppere nå er det mange andre interessante stoppere som har utkjøpsklausuler. Ingen av dem har en liten klausul.

– Hvis du ikke ønsker å gjøre det (punge ut), så ikke gjør det. Vi ønsket å gjøre det, og eierne våre ga oss muligheten til å gjøre det, og derfor blir han en Liverpool-spiller fra 1. januar.

Ignorerer prislappen

– Liker jeg det? Nei, for det legger mer press på bortimot alt. Det er derfor jeg sa at vi må bare ignorere det umiddelbart. La andre folk prate om det. Vi må bare glemme det. Det er gjort. Han er vår spiller nå, han kan utvikle seg og han må tilpasse seg.

Å hente van Dijk med en avtale på fem og et halvt år betegnes som en klar beskjed blant supportere og andre klubber om at Liverpool virkelig ønsker ta det neste steget og kjempe om titler under Klopps ledelse.

For manageren er det bare en avtale som gjør stallen sterkere. Han forteller at det nå er en «førstelagsellever på 15 eller 16 spillere», som betyr at de kan rullere på laget «uten å ta bort kvaliteten».

– Jeg aner ikke hva fansen tenker om det. Jeg fikk et par meldinger fra Liverpool-supportere som har nummeret mitt, og de sendte meg gratulasjoner og sånt. Men jeg er sikker på at det vil være folk der ute som sier at dette er for mye penger. Sånn er det.

– Mange mente Salah kostet for mye

Klopp påpeker at overgangsrekorden ikke ble utført for å sende ut et «statement» til fans og motstandere.

– Jeg har ikke så mye tro på sånt. Det dreier seg om kvaliteten til stallen vår for øyeblikket. Nå må vi selvfølgelig gjøre den bedre. Vi må ha løsninger for forskjellige øyeblikk. Det er mange kamper i vente, og vi trenger alle spillerne.

– Det er ikke sånn at dette har begynt nå. For klubber som Liverpool, dersom du spør om en spiller, vil den andre klubben alltid si «la oss prøve», så vanligvis gjør vi ikke det.

– Vi sier «nei», for vi har mange andre alternativer, og prisen kan gå litt ned. Sånn er det alltid.

– Da Mohamed Salah kom inn, mente mange at det var for mye. Og nå tenker de «wow, for et skup». Vi kan nok snakke om det, men jeg har allerede glemt prisen. Gjort er gjort, og det er ikke så viktig for oss i Liverpool-familien.

Ingenting nytt om Coutinho

Den ferske rekordovergangen har samtidig ikke dempet på ryktene om Philippe Coutinhos fremtid.

– Jeg snakker ikke om ting som det. Det er ingenting å fortelle. Overgangsvinduet åpner 1. januar, og det vil skje ting i andre klubber. Noe har allerede skjedd for oss ettersom en spiller er kjøpt.

– Det eneste jeg vil si, og det eneste jeg er interessert i, er hvordan Phil spiller for øyeblikket.

– Jeg er veldig fornøyd med hvordan han har påvirket de siste kampene. Han har vist karakteren sin i kampene og på trening. Den har vært «spot on». Det er alt jeg er interessert i.

– I min business gir det absolutt ingen mening å snakke om ting som kan skje, for alt det gjør er å lage artikler som i 90 prosent av tilfellene ikke stemmer. Hvorfor skal vi gjøre det?

– Det er aldri noen garantier. Når jeg snakker om å holde dem (spillerne) sammen, tenker jeg ikke bare på førsteelleveren, for å være ærlig. Det er mye kvalitet her. Vi har 15 eller 16 førstevalg og kan gjøre noen endringer hvis de alle er skadefrie, slik at vi ikke mister kvalitet. Vi må se på hvor vi kan opprettholde nivået og standarden.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]